Πανάδες

Θηλώματα - Υπερκερατώσεις

Εισαγωγή

Είναι γνωστό πλέον ότι η παρατεταμένη έκθεση του δέρματός μας στον ήλιο χωρίς την απαραίτητη προστασία, γίνεται ολοένα και πιο βλαβερή τα τελευταία χρόνια. Ένα από τα πιο συχνά «σημάδια» που διαγράφονται σε σημεία κυρίως του προσώπου, αλλά και του σώματος (χέρια, ντεκολτέ) λόγω της υπερέκθεσής τους στον ήλιο, είναι οι πανάδες.

Οι πανάδες είναι λιγότερο ή περισσότερο σκουρόχρωμες κηλίδες, με ασαφή όρια που ουσιαστικά δημιουργούν δυσχρωμίες στην επιδερμίδα μας. Η έκθεση στον ήλιο είναι ένας βασικός παράγοντας της δημιουργίας τους, αλλά και διάφορες ορμονικές διαταραχές μπορεί να ενισχύσουν την εμφάνισή τους.

Με το πέρασμα του χρόνου συνήθως αυτές οι δυσχρωμίες πληθαίνουν και αυξάνονται σε μέγεθος, κάτι που αισθητικά κυρίως στις γυναίκες αλλά και στους άνδρες δεν είναι αρεστό.

Τρόπος και περιοχές εφαρμογής

Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε το εξελιγμένο Laser Q-switched AlexTrivantage.

Η δέσμη του laser παράγει ακτίνα φωτός, η οποία απορροφάται από το σημείο που έχουν δημιουργηθεί οι πανάδες και περιγραφικά μπορούμε να πούμε ότι «διασπάει» τη δυσχρωμία. Στη συνέχεια, το ίδιο μας το σώμα απορροφά αυτή τη δυσχρωμία, προσφέροντας ένα αναζωογονημένο δέρμα χωρίς σημάδια.

Γνωρίζατε ότι...

  • Οι πανάδες οφείλονται στην άνιση κατανομή των μελανοκυττάρων, που βρίσκονται στη βασική στοιβάδα της επιδερμίδας, και είναι αποτέλεσμα του αθροίσματος της έκθεσής μας στην υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά και σε ορμονικές διαταραχές και κληρονομική προδιάθεση.
  • Εμφανίζονται κυρίως στις γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας και είναι ορατές στα ζυγωματικά, το άνω χείλος, το πηγούνι και το μέτωπο και τα χέρια.
  • Σύμφωνα με έρευνα του The Skin Cancer Foundation, το 29% των γυναικών και το 49% των ανδρών δεν έχουν χρησιμοποιήσει καθόλου αντιηλιακό τον τελευταίο χρόνο.

Εφαρμογές-Συνεδρίες

Μέσα σε 2 με 3 συνεδρίες, μπορούμε να πετύχουμε μείωση των πανάδων, ακόμα και την ολοκληρωτική εξάλειψή τους, απολαμβάνοντας μια πιο καθαρή και νεανική επιδερμίδα.