Ευρυαγγείες

Ευρυαγγείες

Εισαγωγή

Πολύ συχνά γυναίκες και άνδρες προβληματίζονται για αντιαισθητικά σημάδια από αγγεία τα οποία έχουν «σπάσει», έχουν γαλάζιο ή κόκκινο χρώμα και απλώνονται όπως ο ιστός της αράχνης, οι λεγόμενες ευρυαγγείες.

Οι ευρυαγγείες είναι κυρίως αισθητικό πρόβλημα και πρόκειται για μικρές τριχοειδείς διατεταμένες φλέβες που η διάμετρός τους μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 3mm. Εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα στα πόδια (στους μηρούς και στις κνήμες), αλλά και στο πρόσωπο (μύτη, παρειές).

Η κληρονομικότητα και οι ορμονικές μεταβολές (π.χ. εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση) είναι κάποιες βασικές αιτίες που οδηγούν στην εμφάνιση ευρυαγγειών, ενώ η παρατεταμένη ορθοστασία, η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα και η παχυσαρκία είναι παράγοντες που επιβαρύνουν την κατάσταση.

Στο ιατρείο μας, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, προτείνουμε διαφορετικές θεραπείες ή ακόμα και τον συνδυασμό θεραπειών.

Για τα μικρότερης διαμέτρου αγγεία χρησιμοποιούμε ένα εξειδικευμένο laser παλμικής χρωστικής (VBEAM Laser) σε συνδυασμό με Nd Yag Laser, τα οποία επιτρέπουν την επιλεκτική στόχευση και εξάλειψη των μικρών διαμέτρου αγγείων, ενώ παράλληλα προστατεύουν τους περιβάλλοντες ιστούς και το δέρμα.

Σε περιπτώσεις όπου η διάμετρος των «σπασμένων» αγγείων είναι πιο μεγάλη, χρησιμοποιούμε τη μέθοδο της σκληροθεραπείας. Πρόκειται για μία μη χειρουργική τεχνική, όπου με μικρές ενέσεις χορηγούμε στο συγκεκριμένο σημείο ένα σκληρυντικό φαρμακευτικό διάλυμα που προκαλεί ίνωση του τοιχώματος των ευρυαγγειών και σύγκλισή τους. Με τον τρόπο αυτό εμποδίζουμε το αίμα να εισέλθει ξανά στο αγγείο και παύει πλέον να είναι ορατό.

Σε πιο σύνθετα προβλήματα, όπου υπάρχουν διαφορετικών διαμέτρων ευρειαγγείες, συνδυάζουμε τη σκληροθεραπεία με τη χρήση των Laser, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Γνωρίζατε ότι...

  • Η κληρονομικότητα και οι ορμονικές διαταραχές οδηγούν στην εμφάνιση ευρυαγγειών, ενώ η ορθοστασία, η έκθεση στον ήλιο, η παχυσαρκία και το κάπνισμα επιβαρύνουν την κατάσταση.
  • 7 στις 10 γυναίκες εμφανίζουν ευρυαγγείες μετά τα 40, ενώ σύμφωνα με στατικά στοιχεία, στις ΗΠΑ οι γυναίκες υποφέρουν σε ποσοστό 50% με 55% ενώ οι άντρες 40 έως 45% από πρόβλημα στις φλέβες.

Εφαρμογές-Συνεδρίες

Μπορείτε να απολαύσετε ένα δέρμα απαλλαγμένο από τις αντιαισθητικές ευρυαγγείες μέσα σε λίγες συνεδρίες.