Αφαίρεση Tattoo

Αφαίρεση tattoo

Εισαγωγή

Τις τελευταίες δεκαετίες μία από τις πιο γνωστές τάσεις της «μόδας» είναι η μόνιμη διακόσμηση του σώματος με διάφορα σχέδια και χρώματα γνωστή ως δερματοστιξία ή τατουάζ. Η απόφαση για τη χάραξη ενός τατουάζ συνήθως γίνεται σε μικρότερες ηλικίες, όμως πολύ συχνά καθώς τα άτομα μεγαλώνουν ηλικιακά επιθυμούν την αφαίρεσή του, γιατί πλέον δεν τους είναι αρεστό.

Η ανάγκη αφαίρεσης των τατουάζ εκπληρώθηκε με διάφορες μεθόδους όπως δερμοαπόξεση, κρυοπηξία ή και χειρουργική αφαίρεση που όμως ήταν επώδυνες, απαιτούσαν μεγάλο διάστημα ανάρρωσης, ενώ ο κίνδυνος για δημιουργία  ουλών και χηλοειδών ήταν μεγάλος.

Με τη νέα γενιά lasers όμως, η αφαίρεση των τατουάζ έχει απλοποιηθεί, προσφέροντάς μας καλύτερα αποτελέσματα και χωρίς να είναι επώδυνη η διαδικασία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το τατουάζ εξαφανίζεται πλήρως από το δέρμα, όμως αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως: το μέγεθός του, το βάθος τοποθέτησης της χρωστικής στο δέρμα, τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί. Για παράδειγμα, χρώματα όπως μπλε, μαύρο και κόκκινο έχουν καλύτερη ανταπόκριση, ενώ το πράσινο «σβήνει» πιο αργά και το κίτρινο ακόμα πιο δύσκολα. Σε όλες όμως τις περιπτώσεις μπορεί να επιτευχθεί σημαντική εξασθένιση της έντασης του χρώματος.

Τρόπος και περιοχές εφαρμογής

Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε το εξελιγμένο Laser Q-switched Alex Trivantage που βασίζεται στην αρχή της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης. Η δέσμη του laser παράγει ακτίνα φωτός,  η οποία απορροφάται μόνο από τους κόκκους της χρωστικής ουσίας του τατουάζ, και το διασπάει σε μικρά «κομμάτια» με αποτέλεσμα να αποβάλλεται με φυσικό τρόπο από το σώμα σας.

Εφαρμογές-Συνεδρίες

Η διαδικασία της αφαίρεσης με τα νέα lasers είναι ασφαλής και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε λίγες να απολαύσετε και πάλι το σώμα σας χωρίς ανεπιθύμητα πλέον τατουάζ.