Δρ. Τσεκούρας, M.D., Αισθητικός, Πλαστικός, Eπανορθωτικός & Χειρουργός Laser

Η μαθηματική σκέψη και οι λεπτές χειρουργικές κινήσεις τον γοήτευσαν τόσο, ώστε η πετυχημένη του διαδρομή στην Πλαστική Χειρουργική να θεωρηθεί ως φυσικό επακόλουθο!

Η γοητεία που ασκούσε η ιατρική από τα μαθητικά του χρόνια ακόμη, βασίστηκε στην εικόνα που είχε για τον ρόλο του γιατρού στην κοινωνία. Έβλεπε σε αυτό το λειτούργημα έναν θεραπευτή σώματος και ψυχής.

«Η αφοσίωση στην ομορφιά και η δημιουργία όμορφων πραγμάτων είναι η δοκιμασία όλων των μεγάλων πολιτισμών»

Αυτή η φράση του Όσκαρ Ουάιλντ όμως, που τον ενέπνευσε ως φοιτητή ιατρικής, ήταν μια από τις συνισταμένες που τον ώθησαν να ασχοληθεί με την Πλαστική Χειρουργική. Η υπηρεσία του «ωραίου», η καλλιτεχνική του φύση αλλά και η αγάπη του για τη μαθηματική επιστήμη, ανέδειξαν το πολύπλευρο ταλέντο του και τον κατέταξαν ανάμεσα στους κορυφαίους Πλαστικούς Χειρουργούς της Ελλάδας.

Ο Αναστάσιος Τσεκούρας, είναι σήμερα Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής στο Μαιευτικό, Γυναικολογικό και Χειρουργικό Κέντρο ΛΗΤΩ. Εξειδικεύεται στην Αισθητική Χειρουργική, την Επανορθωτική Χειρουργική Αποκατάστασης του Μαστού, την Ενδοσκοπική Πλαστική Χειρουργική και στα Laser στην Πλαστική Χειρουργική. Τελευταία, συνεργάζεται και με μια από τις πιο επώνυμες κλινικές Αισθητικής Χειρουργικής στο Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί αισθητικές επεμβάσεις με μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα, διατηρεί ιατρείο στη Harley Street, έχοντας πάντα ως βάση του την Αθήνα.

Η εντυπωσιακή επαγγελματική του σταδιοδρομία, δομείται από ένα μωσαϊκό σημαντικών εμπειριών, επιτυχιών, αλλά και γνωριμιών με μεγάλα ονόματα της Πλαστικής Χειρουργικής από όλο τον κόσμο που τον μύησαν στην ειδικότητα.

«Συνειδητοποίησα ότι η εξειδικευμένη αυτή υποειδικότητα της Χειρουργικής ήταν η κορυφή που θα ήθελα να κατακτήσω επαγγελματικά συνδυάζοντας την λύση δύσκολων ανατομικών προβλημάτων του ανθρώπου με την αγάπη μου για το ωραίο».

Υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, βραβευμένος από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία, ο Αναστάσιος Τσεκούρας έγινε συνειδητά «πολίτης του κόσμου». Μετακόμισε στην Αγγλία για να εντρυφήσει στην ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής, και ταξίδεψε για μετεκπαίδευση στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Βραζιλία και την Σλοβενία.

Οι πρωτοποριακές τεχνικές που του δίδαξαν διεθνούς φήμης Πλαστικοί Χειρουργοί στο South Manchester University NHS Trust Hospitals, η καταλυτική συμβολή του John Bostwick, καθηγητή Πλαστικής Χειρουργικής στο Emory University Hospital της Ατλάντα των ΗΠΑ, στην μετεκπαίδευσή του στην αποκατάσταση του μαστού,  οι γνώσεις που του μετέδωσε το διάστημα παραμονής του στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο «πατέρας της αισθητικής χειρουργικής», καθηγητής Ivo Pitanguy και η πολύτιμη εμπειρία που αποκόμισε σε επανορθωτικά προβλήματα και σε περιστατικά μικροχειρουργικής το διάστημα που μαθήτευσε δίπλα στον καθηγητή Zoran Arnez στο University Medical Center of Ljubjiana της Σλοβενίας, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία. Ήθελε πάντα να ξεχωρίζει. Να πρωτοπορεί. Πειθαρχημένος από τη φύση του και αφοσιωμένος στην ιατρική έρευνα, είναι ένας από τους πιο εξειδικευμένους Πλαστικούς Χειρουργούς, όσον αφορά στα επανορθωτικά και αισθητικά  προβλήματα του μαστού. Η εισήγηση και οι προτάσεις του στην Αποκατάσταση του Μαστού μετά από Μαστεκτομή με Μεθόδους Πλαστικής Χειρουργικής περιλαμβάνονται στο βιβλίο με τίτλο: «Εθνικές Κατευθυντήριες Οδηγίες στη Χειρουργική Ογκολογία του Μαστού» (έκδοση 2013). Υπήρξε πρωτοπόρος στην εφαρμογή τεχνικών όπως της λιπογλυπτικής – εξέλιξη της λιποαναρρόφησης – που επαναφέρει την φόρμα του σώματος που σταδιακά  χάνεται, και μοντέρνων τεχνικών ανόρθωσης του προσώπου και του λαιμού, που στοχεύουν σε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.\

Η «διακίνηση» νέων ιδεών – τεχνικών στην Πλαστική Χειρουργική

Dr TsekourasΑυτή η διαρκής αναζήτηση τον γοητεύει. Παρακολουθεί τις τεχνολογικές ανακαλύψεις στον τομέα του, άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά ιατρικά περιοδικά του εξωτερικού, είναι reviewer του Βρετανικού Περιοδικού Πλαστικής Χειρουργικής (Journal of Plastic Reconstructive & Aesthetic Surgery) από το 2006, ενώ έχει να επιδείξει και συγγραφικό έργο, καθώς έχει γράψει το κεφάλαιο «Ενδοσκοπική Πλαστική Χειρουργική» στο βιβλίο «Λαπαροενδοσκοπική & Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική» που εκδόθηκε από την  Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία. Μελετά την ανάπτυξη των lasers και της βιοτεχνολογίας, που σύμφωνα με τον ίδιο αποτελούν την εξέλιξη της τεχνολογίας στην Πλαστική Χειρουργική. «Τα τελευταία χρόνια η ανακάλυψη της ύπαρξης ενήλικων βλαστοκυττάρων στο λιπώδη ιστό και η δυνατότητα χρησιμοποίησής τους μέσω διαφόρων τεχνικών, αν και ακόμα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, φαίνεται να ανοίγει καινούριους ορίζοντες όχι μόνο σε αισθητικές εφαρμογές αλλά και σε πολλά ανεπίλυτα έως σήμερα επανορθωτικά προβλήματα».

Ο Αναστάσιος Τσεκούρας αισθάνεται ικανοποίηση όταν βλέπει ότι όλες αυτές οι τεχνολογικές ανακαλύψεις εφαρμόζονται στην Ελλάδα σχεδόν ταυτόχρονα με το εξωτερικό. «Η γνώση προσφέρεται άπλετα στις μέρες μας», λέει συχνά στους συνεργάτες του. Ο κύκλος γνωριμιών που έχει «χτίσει» στο εξωτερικό και η συμμετοχή του σε διεθνή meetings που γίνονται με μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και στην Ελλάδα, ωθούν και τον ίδιο να συμβάλλει στην «διακίνηση» ιδεών, σκέψεων και νέων τεχνικών. Πολλές φορές τον ρωτούν τι πρέπει να γνωρίζει μια γυναίκα πριν επιλέξει Πλαστικό Χειρουργό. Ο ίδιος εστιάζει τα πάντα στην σωστή πληροφόρηση. «Η Ελληνίδα δεν πρέπει να είναι ευκολόπιστη, να παρασύρεται εύκολα από μία τυχαία ανακοίνωση ή ένα πυροτέχνημα αλλά θα πρέπει να είναι επιφυλακτική απέναντι σε όσους της παρουσιάζουν το μύθο ότι η Πλαστική Χειρουργική μπορεί να γίνει ανάμεσα στο πρωινό shopping και το απογευματινό κομμωτήριο. Η ενημέρωση πρέπει να είναι ξεκάθαρη, αμοιβαία και αντικειμενική για το αναμενόμενο μορφολογικό όφελος, αλλά και για τους πιθανούς σκοπέλους. Η σωστή πληροφόρηση και οι ρεαλιστικές προσδοκίες της γυναίκας πριν από μία επέμβαση είναι μείζονος σημασίας για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Οι Έλληνες Πλαστικοί Χειρουργοί είναι μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, κάτι που μπορεί εύκολα ο καθένας να εξακριβώσει».

Καθημερινά προσπαθεί να ισορροπεί ανάμεσα στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και στην προσωπική και οικογενειακή του ζωή. Εργάζεται όσες ώρες χρειάζονται μιας και για τον ίδιο η ιατρική «δεν είναι αποκλειστικά εργασία αλλά τρόπος ζωής. Θέλω να είμαι διαθέσιμος στους ασθενείς μου 24 ώρες το 24ωρο. Σίγουρα αφιερώνω ένα μεγάλο μέρος της ημέρας με σκοπό να είμαι όσο πιο σωστός στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την δουλειά μου προσπαθώντας να κρατήσω και αρκετό χρόνο για την οικογένειά μου». Με ένα τόσο βεβαρημένο καθημερινό πρόγραμμα, ο Αναστάσιος Τσεκούρας βρίσκει την χαλάρωση και την ηρεμία, κάθε φορά που ολοκληρώνεται μια επέμβαση και βλέπει την ευχαρίστηση στο πρόσωπο της γυναίκας. «Είναι για μένα πραγματικά φάρμακο χαλάρωσης καθώς αισθάνομαι ότι έχω καταφέρει να κάνω αυτή τη γυναίκα ευτυχισμένη». Στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο του «γεμίζει» συναισθηματικά όταν ασχολείται με τη συγγραφή, τη ζωγραφική και την κεραμική.

Μέλος των παρακάτω οργανισμών


 
 

Δείτε ακόμη


Δρ. Τσεκούρας

Συνεντεύξεις του Ιατρού

Μαρτυρίες Ασθενών

Μαρτυρίες Ασθενών

Ιατρείο Δρ. Τσεκούρα

Ο χώρος του Ιατρείου μας

Δρ. Τσεκούρας Φωτογραφίες Πριν-Μετά

Φωτογραφίες Πριν & Μετά