Η τελευταία λέξη στο χώρο της αισθητικής μικροπαρεμβατικής Ιατρικής είναι η απάλυνση μικρών ρυτίδων, τη λάμψη και η αναζωογόνηση του προσώπου μας μέσω της ενδογενούς κολλαγονογένεσης ακούει στο όνομα Dermafrac.

Πρόκειται για το πλέον σύγχρονο και ασφαλές μηχάνημα δερμοαπόξεσης και μεσοθεραπείας, μια επαναστατική συσκευή που διεγείρει τους ινοβλάστες και προωθεί την ενεργοποίηση των φυσικών μηχανισμών αύξησης κολλαγόνου και ελαστίνης, οδηγώντας στη βελτίωση της εμφάνισης της ποιότητας του δέρματος.

Το Dermafrac συνδυάζει τις ακόλουθες τρεις διαφορετικές τεχνικές σε μια συσκευή:

  • Επιφανειακή δερμοαπόξεση
  • Τεχνική που βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης για την επούλωση ιστών (Fractional needling Mesotherapy)
  • Ταυτόχρονα γίνεται έγχυση ειδικής ουσίας στο δέρμα για τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων

Το DermaFrac απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών και ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε περιπτώσεις ουλών ακμής, ραγάδων, αφυδάτωσης του δέρματος, επιφανειακών λεπτών γραμμών και ρυτίδων, δυσχρωμιών, ηλιακών κηλίδων και ανομοιόμορφου  δερματικού τόνου.

Η τεχνική του είναι εξατομικευμένη και περιλαμβάνει τα 3 ακόλουθα kit ουσιών σε σύνολο 6 θεραπειών:

  • Θεραπεία Αντιγήρανσης. Κοκτέιλ συσφιγκτικών παραγόντων για διέγερση των ινοβλαστών και την ενίσχυση φυσικής παραγωγής κολλαγόνου.

 

  • Θεραπεία Ενυδάτωσης. Κοκτέιλ υαλουρονικού οξέως με βιταμίνες που συντελεί αποτελεσματικά στην τόνωση, τη σφριγηλότητα και τη σωστή υγρασία του προσώπου.

 

  • Θεραπεία Λεύκανσης. Θεραπεία με φυσικούς λευκαντικούς παράγοντες (Kojic Acid) χωρίς χημικά λευκαντικά που δρα ενεργά κατά των δυσχρωμιών και δίνει λάμψη.

Τρόπος εφαρμογής

Το πρώτο στάδιο της θεραπείας ξεκινά με μικροδερμοαπόξεση (DermaPeel). Η προετοιμασία αυτή είναι απαραίτητη γιατί, αφού απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα, το δέρμα αποκτά μεγαλύτερη δυνατότητα απορρόφησης των προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια.

Για το επόμενο στάδιο της θεραπείας χρησιμοποιούμε τη δεύτερη κεφαλή του μηχανήματος (DermaFrac), η οποία πραγματοποιεί ελεγχόμενη αναρρόφηση του δέρματος και δημιουργεί τις συνθήκες ώστε να έρθει σε επαφή με τις εκατοντάδες μικροσκοπικές ακίδες που βρίσκονται στο ακροφύσιο (needling). Ο τραυματισμός αυτός της επιδερμίδας διεγείρει το μηχανισμό ανάπτυξης νέου κολλαγόνου και τη δράση των ινοβλαστών. Ταυτόχρονα διοχετεύει τις δραστικές ουσίες του υλικού της επιλογής μας, ξεκινώντας τη διαδικασία της μεσοθεραπείας.

Μετά το πέρας του τελευταίου σταδίου, συνιστάται η εφαρμογή εξειδικευμένης μάσκας κολλαγόνου για την αναζωογόνηση του δέρματος.

Περιοχές εφαρμογής

Το DermaFrac εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Είναι κατάλληλο ακόμα και για την απάλυνση των λεπτών ρυτίδων γύρω από τα μάτια, τα μπράτσα και τη ράχη χεριών, αλλά και περιοχές του σώματος με ραγάδες.

Μετά τη θεραπεία

Μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες, καθώς δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας.

Επιπλοκές

Oι συνεδρίες είναι εντελώς ανώδυνες και χωρίς επιπλοκές με τη βοήθεια και τοπικής αναισθητικής κρέμας. Η εμφάνιση μιας ήπιας ερυθρότητας στο δέρμα μετά το τέλος της συνεδρίας, είναι σύνηθες φαινόμενο και εξασθενεί πολύ γρήγορα. Η χρήση make-up δεν απαγορεύεται μετά το πέρας της συνεδρίας.

Διάρκεια αποτελέσματος

Το αποτέλεσμα ενός ολοκληρωμένου πρωτοκόλλου 6 θεραεπιών διαρκεί 8-12 μήνες ανάλογα με την ποιότητα του δέρματος και τον τρόπο ζωής του κάθε ενδιαφερόμενου.

Γνωρίζατε ότι…

  • Η θεραπεία ενδείκνυται και για ευαίσθητους και σκουρόχρωμους τύπους δέρματος, όπου συνήθως αντενδείκνυνται οι θεραπείες laser.

 Εφαρμογές/Συνεδρίες

Ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο συνιστά έξι συνεδρίες με μεσοδιαστήματα δυο με τεσσάρων εβδομάδων μεταξύ τους, ενώ για τη διατήρηση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος, χρειάζονται και επαναλήψεις κάθε 6-12 μήνες. Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 40 λεπτά και περιλαμβάνει και τις 3 τεχνικές, αλλά και τη μάσκα κολλαγόνου που εφαρμόζεται μετά από κάθε θεραπεία και περιέχει καλμαντικούς παράγοντες που καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα.

Ωστόσο, η ακριβής θεραπευτική αγωγή καθορίζεται εξατομικευμένα, ανάλογα δηλαδή με τις ανάγκες και την ποιότητα του δέρματος μετά από face mapping που στο ιατρείο μας παρέχεται χωρίς κόστος.