Χημικό Peeling

Εισαγωγή

Το peeling (δερμοαπολέπιση) είναι η πλέον αποδεκτή διαδικασία για την ανανέωση της φωτεινότητας του δέρματος, την εξάλειψη λεπτών γραμμών και δυσχρωμιών.

Με την πάροδο των χρόνων το δέρμα μας ταλαιπωρείται από διάφορους παράγοντες όπως το περιβάλλον, ο ήλιος, το κάπνισμα, το στρες,  με αποτέλεσμα ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων να επιβραδύνεται.

Τα παλιά κύτταρα στοιβάζονται στην επιφάνεια του δέρματος, εμποδίζοντας τα καινούρια να αναδυθούν αφήνοντας μια θαμπή εικόνα στο πρόσωπό μας. Λεπτές ρυτίδες, πανάδες και κηλίδες ηλικίας, απώλεια ελαστικότητας και ανοικτοί πόροι είναι σημάδια που προκειμένου να τα αντιμετωπίσουμε εφαρμόζουμε και το κατάλληλο χημικό peeling.

Ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος κάθε γυναίκας τα Peelings διαχωρίζονται σε 3 μεγάλες κατηγορίες:

α) Επιφανειακά peelings Α- υδροξυ-οξέα (οξέα φρούτων): Συνιστάται σε πιο μικρές ηλικίες και σε δέρματα που δεν είναι πολύ ταλαιπωρημένα μια καιέχουν μικρότερο βάθος δράσης. Η θεραπεία αυτή δεν ενδείκνυνται για ρυτίδες ή μεγάλες δυσχρωμίες.

β) Μεσαίου βάθους peeling τριχλωροξικού οξέος (TCA): Έχουν τη δυνατότητα εισχωρώντας πιο βαθιά στο δέρμα να απαλύνουν τις ρυτίδες και να εξαλείψουν μεγάλες δυσχρωμίες. Απαιτούν όμως μεγαλύτερη προσοχή και συνήθως αποχή από τις καθημερινές δραστηριότητές μας για ένα χρονικό διάστημα

γ) Βαθιά peelings (φαινόλες): Οι φαινόλες είναι δραστικότερες από τα υπόλοιπα peelings και χρησιμοποιούνται κυρίως σε περιπτώσεις με έντονες δυσχρωμίες και βαθιές ρυτίδες. Επειδή όμως προκαλούν ιδιαίτερα έντονη απολέπιση επιβάλλεται η αποχή από τις καθημερινές μας δραστηριότητες, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα σήμερα να μην χρησιμοποιούνται συχνά και να έχουν αντικατασταθεί από άλλες, πιο «φιλικές» θεραπείες.

Στο ιατρείο κυρίως πραγματοποιείται ένα από τα πιο δημοφιλή μεσαίου βάθους peelings τριχλωροξικού οξέως (TCA) το EASYPEEL

To EASYPEEL προτιμάται μιας και προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα των μεσαίου βάθους peeling, επιτρέποντάς μας όμως να επιστρέψουμε άμεσα στις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Τι είναι

Το EASYPEEL είναι ένα απαλό peeling τριχλωροξικού οξέως (TCA) με ελεγχόμενη απολέπιση. Είναι το πιο ασφαλές και εύκολο peeling μεσαίου βάθους. Απευθύνεται σε όλους τους τύπους δέρματος και όλους τους φωτότυπους και μπορεί να πραγματοποιηθεί όλες τις εποχές του χρόνου.

Ενδείκνυται τόσο για την ανανέωση της επιδερμίδας, όσο και για την αναγέννηση του δέρματος χαρίζοντας λάμψη και σφριγηλότητα. Επίσης,  εφαρμόζεται για την εξάλειψη λεπτών ρυτιδών, τη βελτίωση και την εξάλειψη κηλίδων και στιγμάτων στο δέρμα, την αντιμετώπιση της φωτογήρανσης κ.α.

Τρόπος και περιοχές εφαρμογής

Το EASYPEEL μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο,  αλλά και σε ειδικές περιοχές του σώματος, όπως ο λαιμός, το ντεκολτέ και τα χέρια.

Το EASYPEEL ανανεώνει σταδιακά τα κύτταρα της επιδερμίδας. Χρησιμοποιεί υποαλλεργικά προϊόντα δραστικών φαρμακευτικών ουσιών (λευκαντικές ουσίες) μαζί με λιποσωματικούς παράγοντες που σε συνδυασμό με όξινους παράγοντες βοηθούν στην αποτελεσματικότερη διείσδυση.

Μόλις στεγνώσει το διάλυμα του TCA, εφαρμόζεται μια ειδική κρέμα – μάσκα, η οποία περιέχει πολλά δραστικά συστατικά, που συνεργούν και ενεργοποιούν τη διαδικασία ανανέωσης της επιδερμίδας.

Η θεραπεία διαρκεί μόλις λίγα λεπτά και δεν προκαλεί πόνο. Δεν απαιτείται καμία προετοιμασία του δέρματος και κανένα είδος αναισθησίας. Μπορεί ακόμα να γίνει πάνω από το make-up και δεν στερεί την ενδιαφερόμενη από τις καθημερινές τις δραστηριότητες.

Μετά τη θεραπεία

  • Δημιουργεί ελεγχόμενη απολέπιση συνήθως την τρίτη μέρα μετά την εφαρμογή του, με αποτέλεσμα να είναι προβλέψιμος ο χρόνος της απολέπισης. Για παράδειγμα αν το peeling γίνει την Τετάρτη ή Πέμπτη τότε η απολέπιση γίνεται μέσα στο Σαββατοκύριακο.
  • Μεταξύ των συνεδριών του peeling χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα προϊόντα ανάλογα με το πρωτόκολλο εφαρμογής.
  • Καλό είναι κατά τη διάρκεια της θεραπείας να αποφεύγετε την έκθεσή σας στον ήλιο.

Διάρκεια Αποτελέσματος

Τα αποτελέσματά του είναι εντυπωσιακά και οι προσδοκίες των ενδιαφερομένων επαληθεύονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, χαρίζοντας ένα υγιές, νεανικό και λαμπερό δέρμα χωρίς στερήσεις και υπερβολές.

Ανάλογα με τον τρόπο ζωής σας 1-2 συνεδρίες το χρόνο βοηθούν στη διατήρηση της λάμψης του προσώπου σας.

Εφαρμογές-Συνεδρίες

Ανάλογα με την περίπτωση υπάρχουν διαφορετικά πρωτόκολλα εφαρμογής. Για ανανέωση του δέρματος με επιφανειακές ρυτίδες και μικροδυσχρωμίες συνήθως χρειάζονται 4 συνεδρίες ανά 8 ή 15 μέρες μεταξύ τους, ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος.