Μεσοθεραπεία

Εισαγωγή

Η μεσοθεραπεία σώματος είναι μία από τις μεθόδους καταπολέμησης της κυτταρίτιδας και μείωσης του τοπικού λίπους. Με την στοχευμένη χορήγηση ειδικών ουσιών στα σημεία που αναπτύσσεται η κυτταρίτιδα, ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες που ευθύνονται για τη σύνθεση και παραγωγή κολλαγόνου και, κατά συνέπεια, αναζωογονείται και ενυδατώνεται το δέρμα σε βάθος.

Λίγες σταγόνες  αγγειοβελτιωτικών ουσιών αρκούν για να τονώσουν τη μικροκυκλοφορία και να βελτιώσουν σημαντικά την όψη του δέρματός σας. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και στη συμπαγή αλλά και στην οιδηματώδη μορφή της κυτταρίτιδας, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται και η ομοιόμορφη αντιμετώπιση του τοπικού πάχους.

Εκτός από το γεγονός ότι πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο με άμεσα ορατά αποτελέσματα, στα θετικά της μεθόδου προστίθεται και το γεγονός ότι η θεραπεία ολοκληρώνεται μόλις σε 20 λεπτά, ενώ η έγχυση γίνεται με τη χρήση σύριγγας μιας χρήσης με πολύ λεπτή βελόνα ώστε να μη προκαλεί πόνο.

Τρόπος και περιοχές εφαρμογής

Η μεσοθεραπεία γίνεται με τη χρήση λεπτής βελόνας, μέσω της οποίας εγχέονται στο μεσόδερμα των «προβληματικών» σημείων ουσίες που έχουν λιπολυτική δράση στο τοπικό πάχος, οξυγονώνουν τους ιστούς και βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία του δέρματος.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές που παρουσιάζεται η κυτταρίτιδα όπως οι μηροί, οι γλουτοί, τα γόνατα, η κοιλιά και τα μπράτσα.

Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

  • Μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητές σας.
  • Μπορεί να εμφανιστούν μικροεκχυμώσεις που θα υποχωρήσουν σταδιακά μέσα σε 2 με 3 εβδομάδες.
  • Συστήνεται κατά τη διάρκεια της θεραπείας να καταναλώνετε 2-3 λίτρα νερού την ημέρα αποφεύγοντας τον καφέ τα αναψυκτικά και τα καρυκεύματα στα φαγητά.

Διάρκεια Αποτελέσματος

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, και στη συμπαγή μορφή και στην οιδηματώδη μορφή της κυτταρίτιδας, δεδομένου ότι η μεσοθεραπεία στοχεύει άμεσα στα προβληματικά σημεία. Η δραστική ουσία που εγχέεται ενεργεί άμεσα και έχει μεγάλη διάρκεια. Έτσι τα αποτελέσματα γίνονται άμεσα ορατά αλλά γίνονται πιο ολοκληρωμένα μετά από 4 -6 επισκέψεις.

Για τη διατήρηση του αποτελέσματος χρειάζονται και συμπληρωματικές εφαρμογές στη διάρκεια του έτους.

Γνωρίζατε ότι...

  • Για πιο εντατική θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με την ενδερμολογία με την οποία πετυχαίνουμε μείωση σε πόντους, διάσπαση του αντιδραστικού συνδετικού ιστού (ινώδη διαφραγμάτια) και επομένως, καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και μείωση σε πόντους.

Εφαρμογές-Συνεδρίες

Οι συνεδρίες γίνονται μία φορά την εβδομάδα τον πρώτο μήνα της θεραπείας, ενώ από τον δεύτερο μήνα γίνονται ανά δεκαπενθήμερο. Ανάλογα την έκταση του προβλήματος και με βάση το εξατομικευμένο θεραπευτικό πρωτόκολλο που έχει σχεδιαστεί για κάθε ασθενή ξεχωριστά, συνήθως χρειάζονται συνολικά 8-10 συνεδρίες.