Μεσοθεραπεία Προσώπου

Μεσοθεραπεία Προσώπου

Μεσοθεραπεία Προσώπου

Εισαγωγή

Η διατήρηση της λάμψης και της νεανικής φρεσκάδας του προσώπου αποτελεί προτεραιότητα για τη σύγχρονη γυναίκα. Η έκθεση στον ήλιο κάνει το δέρμα θαμπό, άτονο, ευαίσθητο, ξηρό, αφυδατωμένο, λεπτό, με ρυτίδες.

Στόχος στην περιποίηση του αφυδατωμένου δέρματος είναι να του προσφέρουμε τις κατάλληλες ουσίες, για να αντικαταστήσουμε τα λιπίδιά του και το νερό που λείπει από τις στιβάδες του.

Η μεσοθεραπεία λοιπόν επιτρέπει τη διείσδυση αυτών των δραστικών συστατικών απευθείας στην «πηγή» χαρίζοντας ενυδάτωση και προστασία από τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης.

Τι είναι

Πρόκειται για μία εξαιρετική ενέσιμη θεραπευτική πρόταση για την ενυδάτωση και τη σύσφιξη του δέρματος που μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Υπάρχουν διάφορα σκευάσματα ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος. Αναλυτικότερα υπάρχουν σκευάσματα με καθαρό υαλουρονικό οξύ όταν στοχεύουμε κυρίως στην ενυδάτωση του δέρματος και σκευάσματα με κοκτέιλ βιταμινών, αντιοξειδωτικών και συσφικτικών παραγόντων (DMAE) όταν στοχεύουμε και στη σύσφιξη του δέρματος.

Για παράδειγμα, ένα από τα πιο εξελιγμένα σκευάσματα μεσοθεραπείας περιέχει 54 ενεργά συστατικά και είναι εμπλουτισμένο με ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και αμινοξέα που συμβάλλουν στη θρέψη του δέρματος, αντιοξειδωτικούς παράγοντες, ενώ περιέχει και υαλουρονικό οξύ σε υψηλή περιεκτικότητα για συνδυασμένα αποτελέσματα.

Τρόπος και περιοχές εφαρμογής

Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για την επανάκτηση της φρεσκάδας και της νεότητας του προσώπου.

Ο γιατρός με τη βοήθεια μικρών-ανώδυνων ενέσεων εγχέει το υλικό στην περιοχή του χορίου (κάτω ακριβώς από την επιδερμίδα) στο σωστό βάθος του δέρματος με μικρονυγμούς.

Μετά τη θεραπεία

  • Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30 λεπτά, είναι ανώδυνη, ειδικά αν μισή ώρα πριν χρησιμοποιήσουμε τοπικά αναισθητική κρέμα και χωρίς παρενέργειες.
  • Μπορεί να υπάρξει μια ήπια ερυθρότητα που υποχωρεί τις επόμενες ώρες.
  • Η χρήση make up μπορεί να γίνεται κανονικά.

Διάρκεια Αποτελέσματος

Με τη μεσοθεραπεία επιτυγχάνουμε τη σωστή και βαθιά ενυδάτωση του δέρματος σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Το δέρμα γίνεται πιο σφιχτό, ελαστικό και σφριγηλό.

Ως αποτέλεσμα έχουμε ένα λαμπερό, αναζωογονημένο και ξεκούραστο πρόσωπο, χωρίς να φαίνεται αφυδατωμένο και ταλαιπωρημένο από τον καθημερινό τρόπο ζωής μας.

Εφαρμογές-Συνεδρίες

Ο αριθμός των συνεδριών καθορίζεται, ανάλογα με την ηλικία, την κατάσταση του δέρματος και το είδος του σκευάσματος.

Συνήθως πραγματοποιείται μία συνεδρία το μήνα για 2-3 μήνες και στη συνέχεια μία φορά το εξάμηνο για συντήρηση και διατήρηση του αποτελέσματος , όταν πρόκειται για μεσοθεραπεία υαλουρονικού οξέως με στόχο τη βαθιά ενυδάτωση.

Όταν πρόκειται για μεσοθεραπεία με στόχο τη σύσφιξη και γενικότερα την αναζωογόνηση ενός ταλαιπωρημένου δέματος, τότε, αρχικά χρειάζεται 4-6 συνεδρίες, ανά 1 με 2 εβδομάδες με ειδικά σκευάσματα.