Κυτταρίτιδα

Κυτταρίτιδα

Εισαγωγή

Ένα από τα πιο συχνά θέματα που προβληματίζουν τις γυναίκες ανεξάρτητα από το βάρος ή το σωματότυπό τους είναι η κυτταρίτιδα. Παρόλο που δεν επιβαρύνει την υγεία θεωρείται ως  ο μεγαλύτερος «εχθρός» του γυναικείου σώματος και οδηγεί σε έλλειψη αυτοπεποίθησης κυρίως το καλοκαίρι.

Η κυτταρίτιδα είναι παθολογική κατάσταση ελαφράς ή πιο σύνθετης μορφής.

Δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε αδύνατες ή γεμάτες σιλουέτες και εμφανίζεται κυρίως στην περιφέρεια, στους μηρούς, στις γάμπες, στα μπράτσα και στην κοιλιά.

Οι κυριότερες αιτίες που προκαλούν την εμφάνισή της είναι η κληρονομικότητα, ορμονικές διαταραχές, η εγκυμοσύνη και η εμμηνόπαυση. Σημαντικά συμβάλλει επίσης ο τρόπος ζωής όταν υπάρχει στρες, καθιστική ζωή, κακή διατροφή, κάπνισμα.

Η εμφάνισή της οφείλεται σε διαταραχή της μικροκυκλοφορίας στους ιστούς με αποτέλεσμα την αντιδραστική υπερανάπτυξη του συνδετικού ιστού παγιδεύοντας έτσι το επιφανειακό λίπος και δίνοντας στο δέρμα την όψη του «φλοιού του πορτοκαλιού».

Ανάλογα με το βαθμό κυτταρίτιδας που παρουσιάζεται στο σώμα μας υπάρχουν και διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης. Ακόμα υπάρχουν και συνδυαστικές μέθοδοι που μας επιτρέπουν πλέον να βελτιώσουμε αισθητά την όψη του δέρματός μας.

Στην κατεύθυνση αυτή, υπάρχει μια σειρά επιλογών για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας: