Ενδερμολογία-Λιπομασάζ

Εισαγωγή

Η ενδερμολογία αποτελεί μέθοδο «μηχανικής» αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας μέσω εξειδικευμένης συσκευής (Endermologie) που αποτελείται από ειδικές κεφαλές δυο κυλίνδρων, ελεγχόμενων από υπολογιστή, οι οποίες προκαλούν ταυτόχρονη συμπίεση και αναρρόφηση στις διάφορες περιοχές του σώματος κάνοντας έτσι ένα ειδικό μασάζ.

Τρόπος και περιοχές εφαρμογής

Σε περιοχές με κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος (μηρούς, γλουτούς, κοιλιά, μπράτσα).

Μια ειδική συσκευή με δύο προσαρμοζόμενους κυλίνδρους, που ελέγχονται από υπολογιστή, προκαλεί ελεγχόμενη πίεση στα σημεία επαφής δημιουργώντας συμμετρικές αναδιπλώσεις στην επιφάνεια των προβληματικών περιοχών. Το δέρμα ανταποκρίνεται κάτω από τη συνεχή δράση της συσκευής, με αποτέλεσμα να κινητοποιείται ο υποδόριος ιστός, επιτυγχάνοντας διάσπαση του αντιδραστικού συνδετικού ιστού και να βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία στις υπό θεραπεία περιοχές, επιτυγχάνοντας διαδερμική οξυγόνωση και μείωση της κατακράτησης υγρών. Αυτός ο μηχανισμός σχετίζεται με την κινητοποίηση των «βήτα» υποδοχέων των λιποκυττάρων οι οποίοι διεγείρονται ξεκινώντας έτσι την διαδικασία της λιπόλυσης.

Το λιποκύτταρο διαθέτει δύο είδη υποδοχέων που σχετίζονται με την επιβίωσή του, τους «άλφα» και τους «βήτα».

Οι «άλφα», όταν διεγείρονται από συγκεκριμένα μηνύματα, λειτουργούν προστατευτικά για το λίπος.

Οι «βήτα», όμως, όταν διεγερθούν κατάλληλα, λειτουργούν αυτοκαταστροφικά. Κινητοποιούν, δηλαδή, το μηχανισμό της απελευθέρωσης του λίπους. Χάρη στη δράση τους, το λίπος που είναι αποθηκευμένο με τη μορφή των τριγλυκεριδίων μετατρέπεται σε λιπαρά οξέα. Τα λιπαρά οξέα είναι πολύ πιο λεπτά από τα τριγλυκερίδια, με αποτέλεσμα να διαπηδούν τη μεμβράνη και να απελευθερώνονται στην κυκλοφορία του αίματος. Από εκεί ακολουθούν τους φυσιολογικούς μηχανισμούς απομάκρυνσης από το σώμα.

Οι ιστοί μεταμορφώνονται, το δέρμα και το υπόδερμα αποκτούν ελαστικότητα, καθώς ένας ειδικός μηχανισμός διεγείρεται συμβάλλοντας στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Μετά τη θεραπεία

  • Επιστρέφετε κανονικά στις υποχρεώσεις σας.
  • Πιθανόν να παρουσιαστούν μικρές εκχυμώσεις στις υπό θεραπεία περιοχές κυρίως στις αρχικές συνεδρίες, κάτι που δεν είναι καθόλου ανησυχητικό και θα υποχωρήσουν σε 1-2 εβδομάδες.
  • Επειδή ενεργοποιείται η λεμφική κυκλοφορία, συστήνεται να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα.

Επιπλοκές

Οι συνεδρίες είναι εντελώς ανώδυνες και χωρίς επιπλοκές.

Διάρκεια Αποτελέσματος

Με την ενδερμολογία επιτυγχάνεται η διάσπαση της κυτταρίτιδας, η ανακατανομή του λιπώδους ιστού και η βελτίωση της επιδερμικής όψης, προσφέροντας ένα πιο σφριγηλό σώμα.

Τα πρώτα αποτελέσματα εμφανίζονται έπειτα από 10-12 συνεδρίες. Ακολούθως υπάρχει διαρκής βελτίωση με κάθε συνεδρία.

Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεραπειών και για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα, απαιτείται συντήρηση, συνήθως μία φορά το μήνα, ανάλογα με την ηλικία, τον τρόπο ζωής και την ορμονική κατάσταση της γυναίκας.

Γνωρίζατε ότι...

  • Το endermologie μπορεί να συνδυαστεί είτε με άλλου τύπου μηχανήματαπου κύριο στόχο έχουν τη σύσφιξη του δέρματος μέσω της κινητοποίησης των ελαστικών ινών, όπως οι ραδιοσυχνότητες, καθώς και με μεσοθεραπεία, η οποία αναφέρεται σε εγχύσεις αγγειοβελτιωτικών ουσιών τοπικά με σκοπό να τονώσουν ακόμα περισσότερο την μικροκυκλοφορία επιτυγχάνοντας πιο γρήγορη αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό μας ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια ως προς την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
  • Το endermologie μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη μετεγχειρητική περίοδο μετά από λιποαναρρόφηση ή λιπογλυπτική. Μπορούμε δηλαδή να επιτύχουμε την γρηγορότερη αποθεραπεία από την επέμβαση και την πιο γρήγορη απομάκρυνση του εν τω βάθη υπολειπόμενου οιδήματος που δημιουργείται. Σε αυτή την περίπτωση για να ολοκληρωθούν τα αποτελέσματα χρειάζονται λιγότερες επαναλήψεις.
  • Η δίαιτα και η άσκηση συγχρόνως με τη θεραπεία μεγιστοποιούν τα τελικά αποτελέσματα.

Εφαρμογές-Συνεδρίες

Συνήθως χρειάζονται 20 έως 25 συνεδρίες, διάρκειας 35 λεπτά η καθεμία, οι οποίες επαναλαμβάνονται 2- 3 φορές την εβδομάδα.

Εάν παράλληλα κάνετε και δίαιτα, τότε συστήνεται μία με δύο συνεδρίες την εβδομάδα.

Προσωπικές Εμπειρίες

«Ο κύριος Τσεκούρας είναι ένας εξαιρετικός επιστήμονας με πολλές γνώσεις στο αντικείμενό του. Ως άνθρωπος είναι πολύ ευγενικός και φιλικός, πρόθυμος να εξηγήσει διεξοδικά κάθε προτεινόμενη θεραπεία. Ακούει προσεκτικά κάθε απορία και απαντά χωρίς να αφήνει κανένα ερωτηματικό. Φεύγοντας κανείς από το ιατρείο του, νιώθει ότι έχει σίγουρα καταλήξει στην κατάλληλη θεραπεία. »

— K.B. Ενδερμολογία – Λιπομασάζ