Αύξηση ζυγωματικών

Αύξηση ζυγωματικών

Εισαγωγή

Τα έντονα ζυγωματικά είναι συνώνυμα με την υγιή και νεανική όψη. Αντιθέτως, όταν είναι επίπεδα και χαλαρά δίνουν την εντύπωση ενός ηλικιωμένου και κουρασμένου προσώπου.

Η αύξηση των ζυγωματικών προτείνεται ολοένα και περισσότερο από τους πλαστικούς χειρουργούς στις γυναίκες κυρίως άνω των 40, ειδικά όταν εκείνες διαθέτουν από τη φύση τους έντονα μήλα και χρειάζονται πιο έντονες γραμμές.

Η τόνωση των ζυγωματικών επιτυγχάνεται με ενέσεις υαλουρονικού οξέος, καθώς πρόκειται για ένα μαλακό και εύπλαστο υλικό το οποίο δίνει ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Το υλικό που χρησιμοποιείται για την αύξηση των ζυγωματικών μοιάζει με εκείνο που χρησιμοποιούμε για το γέμισμα των ρυτίδων, αλλά δεν είναι τόσο λεπτόρρευστο.

Περιέχει στη σύνθεσή του ένα πιο «ισχυρό» μόριο του ίδιου υλικού, το οποίο χαρίζει περισσότερο όγκο και μεγαλύτερη διάρκεια.

Τρόπος και περιοχές εφαρμογής

Η έγχυση του υαλουρονικού οξέως γίνεται με ειδική μικρή κάνουλα.  Πραγματοποιείται βαθιά κάτω από την επιδερμίδα ή ακόμα και περιοστικά, έτσι ώστε να έχουμε ένα πιο θεαματικό αποτέλεσμα.

Μετά τη θεραπεία

  • Μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα και κανονικά στις υποχρεώσεις σας.
  • Καλό είναι για τις επόμενες 24 ώρες να αποφεύγετε να μασάτε έντονα.
  • Για μία εβδομάδα δεν πρέπει να εκτίθεται η περιοχή που έγινε η έγχυση σε υψηλές θερμοκρασίες (π.χ. solarium ή ηλιοθεραπεία) ή σε υπερβολικό κρύο.

Διάρκεια Αποτελέσματος

Η διόρθωση του χαμένου όγκου είναι ορατή από την πρώτη κιόλας στιγμή και διαρκεί από 18 έως και 24 μήνες.

Με την ανάδειξη των ζυγωματικών στόχος μας είναι η σμίλευση του μέσου τρίτου του προσώπου που θεωρείται ως το «κλειδί» της νεανικής μας όψης (baby face).

Εφαρμογές-Συνεδρίες

Η θεραπεία διαρκεί περίπου 40 λεπτά και χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία.