Απάλειψη ρυτίδων

Εισαγωγή

Ανάλογα με την ηλικία μας,  τον τρόπο ζωής που ακολουθούμε, ακόμα και με τις  καθημερινές εκφράσεις του προσώπου μας, διαγράφονται στο πρόσωπό μας “γραμμές”/ ρυτίδες οι οποίες μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικές.

Αυτές οι «γραμμές» άλλοτε είναι πιο ανεπαίσθητες και άλλες φορές είναι αρκετά έντονες σε διάφορα σημεία του προσώπου.

Η εφαρμογή υαλουρονικού οξέως για την απάλειψη και βελτίωση των ρυτίδων είναι μια δημοφιλής επιλογή που προσφέρει τη μείωση των σημαδιών γήρανσης του προσώπου βοηθώντας αποτελεσματικά στην απόκτηση ενός πιο λαμπερού και νεανικού προσώπου.

Τρόπος και περιοχές εφαρμογής

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαλύνει και ουσιαστικά να «γεμίσει» τις ρυτίδες  σε πολλές περιοχές του προσώπου, όπως στο μέτωπο, στο τόξο των φρυδιών, γύρω από τα χείλη (ρυτίδες καπνιστή), στις γραμμές των ματιών (πόδι της χήνας), στις ρινοπαρειακές αύλακες κ.α.

Η έγχυση του υαλουρονικού οξέως γίνεται με τη βοήθεια μιας πολύ μικρής βελόνας, αφού έχει προηγηθεί η εφαρμογή αναισθητικής κρέμας τοπικά.

Το υαλουρονικό οξύ εγχέεται κάτω από τη ρυτίδα για να εξασφαλίσει όγκο και ουσιαστικά να «σηκώσει» την ρυτίδα.  Όσο πιο βαθιά πηγαίνουμε στο δέρμα (κάτι που εξαρτάται από το βάθος κάθε ρυτίδας), τόσο περισσότερο όγκο χρειαζόμαστε.

Μετά τη θεραπεία

  • Ενδέχεται να υπάρχει μια μικρή κοκκινίλα στο σημείο εφαρμογής ή εκχυμώσεις που υποχωρούν σε 1-2 ημέρες και καλύπτονται πολύ εύκολα με make-up.
  • Μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα και κανονικά στις υποχρεώσεις σας.
  • Για μία εβδομάδα δεν πρέπει να εκτίθεται η περιοχή που έγινε η έγχυση σε υψηλές θερμοκρασίες (π.χ. solarium ή ηλιοθεραπεία) ή σε υπερβολικό κρύο.

Διάρκεια Αποτελέσματος

Τα αποτελέσματα  είναι άμεσα ορατά και μακροπρόθεσμα, χωρίς όμως να είναι μόνιμα. Αυτό μας βοηθά να ακολουθούμε κάθε φορά, στην πάροδο των χρόνων, τις ανάγκες του προσώπου μας όπως αυτές διαμορφώνονται.

Επιτυγχάνουμε έτσι ένα πιο φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα που είναι και το κριτήριο επιτυχίας κάθε θεραπείας.

Εφαρμογές-Συνεδρίες

Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 20 έως 30 λεπτά και επαναλαμβάνεται μετά από 12-18 μήνες. Κάθε εφαρμογή απαλύνει όλο και περισσότερο τις ρυτίδες, με αποτέλεσμα σε κάθε συνεδρία να χρειάζονται όλο και λιγότερες εγχύσεις.