Βραχιονοπλαστική

Βραχιονοπλαστική
Συνήθης ηλικία υποψηφίου

35-65 ετών


Χρόνος παραμονής στο νοσοκομείο

Αυθημερόν


Διάρκεια χειρουργικής επέμβασης

1-2 ώρες


Συνήθης χρόνος επιστροφής στις δραστηριότητές μας

5-7 ημέρες


Εισαγωγή

Η χαλάρωση στους βραχίονες, στα «μπράτσα», γίνεται εύκολα αντιληπτή από τον περίγυρό μας, ειδικά σε κλιματολογικές συνθήκες όπως της Ελλάδας που μας επιτρέπουν να ντυνόμαστε με πιο ελαφριά ρούχα το μεγαλύτερο διάστημα του έτους.

Με την επέμβαση της βραχιονοπλαστικής υπάρχει η δυνατότητα να διορθωθεί η περίσσεια δέρματος και λίπους στην περιοχή των βραχιόνων που μπορεί να έχει προκύψει από διάφορες αιτίες όπως η αυξομείωση βάρους, το πέρασμα του χρόνου, τα μη καλοσχηματισμένα χέρια.

Το αισθητικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης μπορεί να προσφέρει στην γυναίκα συμμετρία και αρμονία με το υπόλοιπο σώμα.

Τεχνική

Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική ή γενική αναισθησία και διαρκεί συνήθως από 1 έως 2 ώρες.

Η τεχνική της βραχιονοπλαστικής περιλαμβάνει την εκτομή της περίσσειας δέρματος και λίπους (δερματολιπεκτομή).

Το μήκος της τομής καθορίζεται από τον βαθμό χαλάρωσης του δέρματος. Μπορεί να είναι επιμήκης στο εσωτερικό των βραχιόνων, σε σχήμα L με κατεύθυνση τη μασχάλη ή μικρή τομή μόνο στο εσωτερικό της μασχάλης.

Σήμερα όμως με τις νέες τεχνικές της λιπογλυπτικής τις περισσότερες φορές μπορούμε να επιτύχουμε τα ίδια αποτελέσματα χωρίς αφαίρεση του δέρματος και επομένως χωρίς τομές. Με την κατάλληλη τεχνική χρησιμοποιώντας ειδικές μικροκάνουλες, μέσω μικρών οπών γίνεται αφαίρεση του λίπους και ταυτόχρονα σύσφιξη του δέρματος για όμορφα χέρια με καλοσχηματισμένες γραμμές.

Μετά το χειρουργείο

  • Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του αυθημερόν.
  • Είναι λογικό να υπάρξει κάποιος πόνος ή τράβηγμα μετά την επέμβαση  που αντιμετωπίζεται πολύ εύκολα με την απλή χορήγηση παυσίπονου.
  • Για 3-4 εβδομάδες είναι απαραίτητη η χρήση ειδικού επιδέσμου στην περιοχή.
  • Τα ράμματα εφόσον υπάρχουν αφαιρούνται σε 10- 12 ημέρες.
  • Καλό θα ήταν να αποφευχθεί η υπερβολική σωματική άσκηση και η καταπόνηση για 2 έως 3 εβδομάδες μέχρι το οίδημα και οι εκχυμώσεις να απορροφηθούν.

Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Συνήθως μπορεί να επιστρέψει κανείς στην εργασία του σε 5-7 ημέρες.

Επιπλοκές

Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός κίνδυνος που μπορεί να προκύψει από την επέμβαση.

Διάρκεια Αποτελέσματος

Το αποτέλεσμα θα είναι μόνιμο εφόσον συνδυαστεί με σωστή διατροφή και σωματική άσκηση.

Γνωρίζατε ότι...

Η επέμβαση της βραχιονοπλαστικής θα πρέπει να πραγματοποιείται εφόσον το σωματικό βάρος του ενδιαφερόμενου σταθεροποιηθεί στα σωστά επίπεδα.