Αιδοιοπλαστική

Δρ. Τσεκούρας - Αιδοιοπλαστική
Συνήθης ηλικία υποψηφίου

18-60 ετών


Χρόνος παραμονής στο νοσοκομείο

Αυθημερόν


Διάρκεια χειρουργικής επέμβασης

1-2 ώρες


Συνήθης χρόνος επιστροφής στις δραστηριότητές μας

1-2 ημέρες


Εισαγωγή

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες καταφθάνουν στον πλαστικό χειρουργό εξωτερικεύοντας το αισθητικό και λειτουργικό πρόβλημα των γεννητικών οργάνων τους, με σκοπό την αποκατάστασή τους.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι γυναίκες έχουν ερεθισμό, ερυθρότητα, πόνο και δυσφορία κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, τα οποία προκαλούνται συχνά από το σχήμα των χειλέων του αιδοίου (μακριά και χαλαρά, μικρά και μεγάλα χείλη αιδοίου). Επίσης, γυναίκες που μετά από μία γέννα με φυσιολογικό τοκετό έχουν χαλάρωση στα χείλη του αιδοίου απευθύνονται στον πλαστικό χειρουργό για να προβούν στην επέμβαση της αιδοιοπλαστικής.

Τι είναι όμως η αιδιοπλαστική, η οποία έχει γίνει πιο γνωστή τα τελευταία χρόνια; Η αιδοιοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση με στόχο την αισθητική αποκατάσταση των δύσμορφων ιστών στη περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων της γυναίκας. Επίσης, αποβλέπει στην αναμόρφωση και βελτίωση της εμφάνισης των μικρών και των μεγάλων χειλέων του αιδοίου, αλλά και την αποκατάσταση των δυσμορφικών ουλών της περιοχής του περινέου.

Στο παρελθόν οι περισσότερες γυναίκες είχαν μάθει να ζουν με το πρόβλημα «της ευαίσθητης περιοχής», όμως τώρα πια μπορούν να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους, αλλά παράλληλα να βελτιώσουν και την ερωτική τους ζωή.

Τεχνική

Η επέμβαση της αιδιοπλαστικής γίνεται με τοπική νάρκωση και ελαφριά νευροληπτοαναλγησία, ενώ η νοσηλεία της ασθενούς είναι από κάποιες ώρες έως μία μέρα.

Οι τομές γίνονται σε φυσιολογική πτυχή του αιδοίου και γίνεται χρήση απορροφήσιμων ραμμάτων.

Παράλληλα με την αιδοιοπλαστική, ο ιατρός μπορεί να διορθώσει παλαιότερες ουλές στην περιοχή, συγγενείς ασσυμετρίες, αλλά και μικρή λιποαναρρόφηση του εφηβαίου. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου αυτή κρίνεται αναγκαία εξαιτίας της υπερβολικής εναπόθεσης λίπους της περιοχής και κατά συνέπεια της έντονης προβολής του εφηβαίου ακόμα και πάνω από τα στενά ρούχα ή μαγιό.

Μετά το χειρουργείο

  • Η αισθητικότητα στην περιοχή παραμένει αναλλοίωτη και δεν χρήζει ιδιαίτερης επίδεσης.
  • Το ήπιο οίδημα που αναπτύσσεται στην περιοχή διαρκεί για 2-3 ημέρες.
  • Είναι απαραίτητη η αποχή σεξουαλικής επαφής  για 7- 10 ημέρες.

Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Η ασθενής μπορεί μετά από μια μέρα να επιστρέψει στις δραστηριότητές της, αφού η αισθητικότητα της περιοχής δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επίδεση και μπορεί να πλένεται με αντισηπτικό υγρό καθαρισμού από την ίδια ημέρα της επέμβασης.

Επιπλοκές

Σε γενικά πλαίσια δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός κίνδυνος από την επέμβαση. Τυχόν επιπλοκές είναι η διάσπαση ή μόλυνση του τραύματος που βέβαια σπανίζουν εάν ακολουθήσετε πιστά τις μετεγχειρητικές οδηγίες που σας σύστησε ο ιατρός σας.

Διάρκεια Αποτελέσματος

Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι μόνιμο και επιτρέπει στην γυναίκα να ανακτήσει τη σεξουαλικότητά της.