Αυξητική Στήθους

Συνήθης ηλικία υποψηφίου

18-45 ετών


Χρόνος παραμονής στο νοσοκομείο

1 ημέρα


Διάρκεια χειρουργικής επέμβασης

2 ώρες


Συνήθης χρόνος επιστροφής στις δραστηριότητές μας

2-3 εβδομάδες


Εισαγωγή

Το καλοσχηματισμένο και πλούσιο στήθος αποτελεί από την αρχαιότητα σύμβολο θηλυκότητας.

Όλο και περισσότερες γυναίκες στις μέρες μας αποφασίζουν να μεγεθύνουν το στήθος τους, κάτι που ουσιαστικά τονώνει την αυτοπεποίθησή τους και ομορφαίνει το γυναικείο σώμα.

Η αυξητική στήθους αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες και συχνές επεμβάσεις και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μια γυναίκα μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του σώματος και αναλόγως των επί μέρους αναγκών που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Τεχνική

Για την αύξηση του στήθους υπάρχουν αρκετές τεχνικές και μια ευρεία γκάμα ενθεμάτων που καλείται ο γιατρός μαζί με τον ασθενή να επιλέξουν ανάλογα με την περίπτωση. Προεγχειρητικά, ανάλογα με την ηλικία της γυναίκας, συστήνεται να γίνει μία τουλάχιστον μαστογραφία ή υπέρηχος μαστών προεγχειρητικά, ώστε μελλοντικά να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέτρο σύγκρισης.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και συνήθως απαιτείται ένα βράδυ παραμονής στην κλινική.

Η τοποθέτηση των ενθεμάτων γίνεται  ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω μιας τομής κάτω από το μαστό, ή με μια τομή γύρω από τη θηλή, ή ακόμα με τομή που γίνεται στη μασχάλη προκειμένου να τοποθετηθεί το ένθεμα.

Η πιο δημοφιλής τεχνική στην περίπτωση που πρόκειται το ένθεμα να τοποθετηθεί κάτω από το μαζικό αδένα, αλλά πάνω από το θωρακικό μυ είναι η Subfacial.

Με αυτό τον τρόπο ανορθώνουμε την περιτονία του μείζονος θωρακικού μυός, η οποία περιγραφικά είναι μια λεπτή μεμβράνη, και δημιουργούμε μια θήκη όπου τοποθετούμε το ένθεμα. Η τεχνική αυτή περιορίζει ακόμα περισσότερο τα όποια προβλήματα μπορεί στατιστικά να προκύψουν από την επέμβαση. Ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα το αποτέλεσμα να είναι πιο φυσικό, γιατί τα όρια του ενθέματος δεν είναι ορατά, ούτε δημιουργεί πτυχές στο πάνω μέρος του στήθους.

Στην περίπτωση που ο μαστός είναι πολύ μικρός- ατροφικός, συνήθως επιλέγεται το ένθεμα να τοποθετηθεί κάτω από το θωρακικό μυ, και η πιο δημοφιλής τεχνική είναι η DualPlane. Με την τεχνική αυτή, κατασκευάζεται η θήκη που θα μπει το ένθεμα με τέτοιο τρόπο, ώστε το πάνω μισό να είναι κάτω από τον μυ και το άλλο μισό να είναι κάτω από την περιτονία του μόνο.

Τι ενθέματα χρησιμοποιούμε;

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία ενθεμάτων, αλλά δεν είναι όλα ίδια, ούτε ενδείκνυνται για κάθε μαστό.

Συγκεκριμένα, τα ενθέματα είναι φάκελοι από σιλικόνη που περιέχουν είτε το ίδιο υλικό, είτε φυσιολογικό ορό ή τον συνδυασμό τους. Η σιλικόνη μπορεί να είναι αρκετά ή λιγότερο συμπαγής. Επιπλέον, τα ενθέματα διαφοροποιούνται ως προς την υφή τους σε τραχείας και λείας επιφάνειας, με τα πρώτα να υπερισχύουν στις προτιμήσεις για πρακτικούς λόγους. Τα ανοίγματα που έχουν αυτά τα ενθέματα στην επιφάνειά τους περιορίζουν την κάψα που περιβάλλει το ένθεμα, όπως συμβαίνει πάντα όταν υπάρχει ξένο σώμα στον οργανισμό μας. Τέλος, τα διακρίνουμε σε στρογγυλά και σε ανατομικά, με τα τελευταία σε συγκεκριμένες περιπτώσεις  να χαρίζουν πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά στην επιλογή των ενθεμάτων, το τι είναι ιδανικό ορίζεται από τον γιατρό σε συνεργασία με τη γυναίκα, σε συνάρτηση με τον σωματότυπό της και από συγκεκριμένες μετρήσεις όπως: την απόσταση της μίας μασχαλιαίας πτυχής από την άλλη, τη διάμετρο της βάσης του στήθους, το ύψος και το μέγεθος κάθε μαστού, την απόσταση ανάμεσα στα δύο στήθη. Και επειδή ένα υπέροχο στήθος δεν στέκεται “αποκομμένο” από ένα σώμα, ακόμη και η περιφέρεια των γοφών παίζει ρόλο ως προς το ιδανικό μέγεθος που θα επιλεγεί.

Μετά το χειρουργείο

  • Μπορεί να υπάρξει ήπιος πόνος ή τσιμπήματα τις πρώτες 24-48 ώρες.
  • Μετά την επέμβαση χρειάζεται προστασία από έντονες μυϊκές κινήσεις για ένα διάστημα 10-15 ημερών.
  • Η χρήση στηθόδεσμου είναι απαραίτητη προκειμένου να σταθεροποιηθούν τα ενθέματα στη θέση που έχουν τοποθετηθεί.

Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Τις πρώτες δεκαπέντε μέρες πρέπει να αποφεύγονται οι έντονες δραστηριότητες ενώ μετά τη δεύτερη εβδομάδα μπορείτε να επανέλθετε στις κανονικές σας δραστηριότητες.

Τα σημάδια που αφήνει αυτή η επέμβαση μοιάζουν μετά την επούλωση με μικρές γραμμές, οι οποίες θα είναι ελάχιστα ορατές.

Επιπλοκές

Συνήθως δεν υπάρχουν επιπλοκές μετά από μια αυξητική στήθους. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργηθεί ρικνωτική κάψα γύρω από το ένθεμα που να οδηγήσει σε σκλήρυνση του μαστού και αλλαγή του σχήματος. Θα πρέπει τότε να αφαιρεθεί η κάψα χειρουργικά και να επανατοποθετηθεί το ένθεμα σε νέα θέση.

Ακόμη πιο σπάνια, μπορεί ο οργανισμός να απορρίψει το ένθεμα, γεγονός που φαίνεται τις πρώτες εβδομάδες μετά τα χειρουργείο και θα πρέπει να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί νέο μετά από μερικούς μήνες.

Τέλος, μπορεί μετά από μεγάλη και απότομη απώλεια βάρους ή μετά από μια εγκυμοσύνη με τις αλλαγές που επέρχονται στο σώμα, το ένθεμα να μην ταιριάζει πια στο στήθος, οπότε και θα πρέπει να αντικατασταθεί με καινούριο.

Αλλά και ο νόμος της βαρύτητας μπορεί να αλλάξει την εικόνα του και να παρατηρηθεί μεγάλη πτώση λόγω του επιπρόσθετου βάρους. Για τον λόγο αυτό, η γυναίκα  πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες του γιατρού και να φορά τους πρώτους έξι μήνες ένα ειδικό σουτιέν-βάση, ώστε να αναπτυχθεί ένας εσωτερικός στηθόδεσμος που θα συγκρατεί το στήθος. Στη συνέχεια δεν πρέπει να φορά σουτιέν με μπανέλες που πιέζουν ένα σύνδεσμο που συγκρατεί το στήθος στη θέση του με αποτέλεσμα αυτός να ατροφεί και το στήθος να πέφτει.

Διάρκεια Αποτελέσματος

Με τα ενθέματα νέας τεχνολογίας, η πιθανότητα δημιουργίας κάψας και μετεγχειρητικών επιπλοκών είναι πολύ μικρή. Το αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό και το στήθος σταθερό, ενώ ο μαστός διατηρεί το σχήμα του για πολλά χρόνια.

Γνωρίζατε ότι...

  • Σε έρευνα που έχει διεξάγει η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, το γυναικείο μπούστο πρωταγωνιστεί στις φαντασιώσεις των αντρών που σε ποσοστό 62% δηλώνουν  ότι είναι το πρώτο πράγμα που κοιτούν σε μια γυναίκα.
  • Η αυξητική στήθους μπορεί να γίνει ακόμη και το καλοκαίρι, ενώ συνήθως τρείς εβδομάδες είναι αρκετές για να επανέλθουμε σε όλες τις δραστηριότητές μας.
  • Είναι καλό να υπάρχει μία τουλάχιστον μαστογραφία ή υπέρηχος μαστών προεγχειρητικά ώστε μελλοντικά να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέτρο σύγκρισης εφόσον η γυναίκα δεν έχει υποβληθεί σε παρόμοια εξέταση πιο πριν.
  • Αν και ο θηλασμός συνήθως δεν καταργείται μετά από πλαστική στο στήθος, η γυναίκα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το ίδιο αφορά και την πιθανή διαφοροποίηση της αισθητικότητας των θηλών.
  • Γυναίκες με ενθέματα μπορούν να υποβληθούν σε μαστογραφία είναι σημαντικό όμως να ενημερώσουν πρώτα τον γιατρό τους.

Προσωπικές Εμπειρίες

«Dear Mr. Tsekouras, I just wanted to say a huge Thank You for taking great care of me. I am extremely pleased with my new breast. The biggest THANK YOU for enhancing my life!»

— S.B.

«Αν το πρώτο λιθαράκι για το χτίσιμο της σχέσης γιατρού-ασθενούς είναι οι συστάσεις, τότε η αμεσότητα, η εμπιστοσύνη που εμπνέει και το αποτέλεσμα που δικαιώνει την επιλογή είναι τα πιο γερά θεμέλια. Ο κ. Τσεκούρας κατάφερε και όχι μόνο επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω, αλλά μου ξαναέδωσε ένα μεγάλο κομμάτι της αυτοπεποίθησης μου που είχα χάσει, λόγω της προηγούμενης κακής εμπειρίας μου με την αισθητική επέμβαση που είχα κάνει και την οποία κατάφερε να διορθώσει. Το ευχαριστώ είναι λίγο όταν πρόκειται για επιστήμονες που αγαπούν αυτό που κάνουν και μάλιστα το κάνουν με τόση επιτυχία!»

— Χ.Β.

«I am delighted having the opportunity to write this letter of recommendation for the Plastic Surgeon Mr. Anastasios Tsekouras. In this letter, I would like to express my respect and appreciation for the professionalism, great work and, of course, the best results. He is more than a Plastic Surgeon, first being a friend trying to help his patient in all ways possible. He handled well all my needs with high professionalism, being also a dynamic person offering the best services and results with minimum discomfort, both physically and mentally. In my case, having breast implants, the result is invaluable, thanks to Dr. Anastasios Tsekouras. He has my highest recommendation without reservation, knowing and believing in his outstanding abilities in his field as a Plastic Surgeon.»

— U.K.

Φωτογραφίες Πρίν – Μετά