ΜACS-lift (Minimal Access Crania l Suspension Lift)

Mid-Face Lift

Εισαγωγή

Η σύγχρονη τάση στην αισθητική χειρουργική του προσώπου θέλει φυσικό αποτέλεσμα. Αυτό ακριβώς εξασφαλίζει η τεχνική ΜACSlift (Minimal Access Cranial Suspension Lift).

Πρόκειται για ένα σύγχρονο mini lift που τα πλεονεκτήματα του είναι οι ανεπαίσθητες ουλές και η γρήγορη ανάρρωση.

Ενδείκνυται για γυναίκες 40-55 ετών και θεωρείται ιδανικό για μικρού ή μετρίου βαθμού πτώση του προσώπου.

Μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και «μέθη» και η διαδικασία διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Τεχνική

Στο ΜACS-lift γίνεται μικρή αποκόλληση μπροστά από το αυτί, έτσι ώστε το συνολικό “τραύμα” να είναι μικρότερο από αυτό του κλασσικού lift. Επειδή δεν φτάνει στις περιοχές των κινητικών νεύρων κάνει την επέμβαση  πολύ ασφαλή.

Χρησιμοποιούνται δυο έως τρία ειδικά ράμματα που επανατοποθετούν την εσωτερική στοιβάδα του προσώπου στη σωστή θέση. Εάν χρειάζεται μπορεί να συνδυαστεί με μικρολιποαναρρόφηση στο προγούλι και σε άλλα σημεία του λαιμού για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

Μετά το χειρουργείο

  • Θα χρειαστείτε ειδικού τύπου ελαστικό κορσέ τις πρώτες ημέρες μετεγχειρητικά.
  • Αν εμφανιστεί οίδημα και εκχυμώσεις θα διαρκέσουν περίπου 1 εβδομάδα, ενώ η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες υπολογίζεται στις 7-10 ημέρες.

Επιπλοκές

Ό, τι ισχύει και στο κλασικό face lift, σε μικρότερη βέβαια κλίμακα.

Διάρκεια Αποτελέσματος

Τα αποτελέσματα των σύγχρονων αυτών τεχνικών διαρκούν 10 με 15 χρόνια ανάλογα βέβαια και με την ποιότητα του δέρματος, τον βαθμό εκφραστικότητας του ατόμου και τον τρόπο ζωής του.

Γνωρίζατε ότι...

  • Ο πόνος είναι συνήθως ελάχιστος και ελέγχεται εύκολα με παυσίπονα από το στόμα, ενώ τα ράμματα θα αφαιρεθούν σταδιακά μέσα σε δυο εβδομάδες για την ελαχιστοποίηση των ουλών.
  • Η καλή ποιότητα δέρματος βοηθά πολύ τη μετεγχειρητική πορεία και την ανάρρωση και συντελεί σημαντικά στο τελικό αποτέλεσμα. Οι γυναίκες με πολύ αφυδατωμένο δέρμα πριν χειρουργηθούν μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητά του με θεραπείες ενυδάτωσης και laser.
  • Στις καπνίστριες η διακοπή του καπνίσματος 1-2 εβδομάδες πριν και μετά το χειρουργείο έχει μεγάλη σημασία για τη γρήγορη και καλή επούλωση.