Κλασικό Face Lifting

Mid-Face Lift

Εισαγωγή

Το κλασικό face lifting συνήθως εφαρμόζεται  σε περιπτώσεις μεγάλης χαλάρωσης και απευθύνεται κυρίως σε ηλικίες άνω των 50-55 ετών.

Το χειρουργείο διαρκεί  περίπου 3 ώρες και γίνεται με γενική αναισθησία, προκειμένου να έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα διαρκέσει  στο χρόνο.

Τεχνική

Στο κλασικό face-lifting πραγματοποιείται ανόρθωση και σύσφιξη των μυών του προσώπου και του λαιμού, ενώ ταυτόχρονα αφαιρείται η περίσσεια δέρματος. Οι τομές γίνονται πίσω από τη γραμμή της τριχοφυΐας, γύρω και πίσω από το αυτί, έχουν πολύ καλή επούλωση και γίνονται εξαιρετικά δυσδιάκριτες.

Συνήθως το εξωτερικό lifting συνδυάζεται και με την ανόρθωση των μυών του προσώπου και του λαιμού εσωτερικά (πρόκειται για το λεγόμενο SMAS lift), όπου επαναφέρονται οι ιστοί του προσώπου στην κανονική τους θέση με εσωτερική ανόρθωση των μυών.

Με αυτό τον τρόπο έχουμε ένα “εξωτερικό” και ένα “εσωτερικό” lifting, που εξασφαλίζει μακροχρόνια αποτελέσματα.

Μετά το χειρουργείο

  • Τις  πρώτες μέρες μετά το χειρουργείο χρειάζεται η παραμονή με ηρεμία στο σπίτι, η ενυδάτωση του προσώπου με ειδικά φαρμακευτικά προϊόντα, η μαλακή τροφή και ελαφρύ μασάζ.
  • Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η επούλωση είναι μία βαθμιαία διαδικασία. Μετά την επέμβαση υπάρχουν εκχυμώσεις και πρήξιμο που σταδιακά όμως υποχωρούν ενώ το πρόσωπό μας θα έχει επανέλθει πλήρως σε 10-12 εβδομάδες.
  • Η απευθείας έκθεση στον ήλιο θα πρέπει να αποφευχθεί για τον πρώτο καιρό.

Επιπλοκές

Η επιλογή ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες επιπλοκών. Πιθανά συμβάματα περιλαμβάνουν μούδιασμα στο δέρμα πίσω από το αυτί, προσωρινές δυσχρωμίες γύρω από τις τομές, οίδημα σε κάποιους από τους κλάδους του προσωπικού νεύρου και παροδικό επηρεασμό της λειτουργίας του. Όλα τα παραπάνω υποχωρούν σταδιακά και επανέρχονται πλήρως.

Διάρκεια Αποτελέσματος

Τα αποτελέσματα των σύγχρονων αυτών τεχνικών διαρκούν 10 με 15 χρόνια ανάλογα βέβαια και με την ποιότητα του δέρματος, τον βαθμό εκφραστικότητας του ατόμου και τον τρόπο ζωής του.

Γνωρίζατε ότι...

  • Ο πόνος είναι συνήθως ελάχιστος και ελέγχεται εύκολα με παυσίπονα από το στόμα, ενώ τα ράμματα θα αφαιρεθούν σταδιακά μέσα σε δυο εβδομάδες για την ελαχιστοποίηση των ουλών.
  • Η καλή ποιότητα δέρματος βοηθά πολύ τη μετεγχειρητική πορεία και την ανάρρωση και συντελεί σημαντικά στο τελικό αποτέλεσμα. Οι γυναίκες με πολύ αφυδατωμένο δέρμα πριν χειρουργηθούν μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητά του με θεραπείες ενυδάτωσης και laser.
  • Στις καπνίστριες η διακοπή του καπνίσματος 1-2 εβδομάδες πριν και μετά το χειρουργείο έχει μεγάλη σημασία για τη γρήγορη και καλή επούλωση.