Ανόρθωση μετώπου – φρυδιών

Mid-Face Lift
Συνήθης ηλικία υποψηφίου

40-60 ετών


Χρόνος παραμονής στο νοσοκομείο

Αυθημερόν


Διάρκεια χειρουργικής επέμβασης

45 λεπτά


Συνήθης χρόνος επιστροφής στις δραστηριότητές μας

1 εβδομάδα


Εισαγωγή

Οι ρυτίδες στο μέτωπο πολλές φορές είναι τόσο εμφανείς που μπορεί να «βαρύνουν» ολόκληρο το πρόσωπο κάνοντας το να φαίνεται κουρασμένο και  μεγαλύτερο από τη ηλικία του.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ανόρθωση μετώπου- φρυδιών είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανανεωθεί η εμφάνιση αναδεικνύοντας ένα πιο νεανικό πρόσωπο.

Η επέμβαση συνήθως απευθύνεται σε ηλικίες μετά τα σαράντα, είναι πιθανό όμως να χρειάζεται και σε νεότερες γυναίκες που έχουν αποκτήσει έντονες αυλακώσεις στο μέτωπο εξαιτίας των μυϊκών συσπάσεων που καταπονούν το δέρμα.

Τεχνική

Η επέμβαση είναι μικρής διάρκειας, περίπου 45 λεπτών, ενώ δεν απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο.

Η συγκεκριμένη τεχνική γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία και μέθη. Πραγματοποιείται ενδοσκοπικά με τη βοήθεια μίας μικρής κάμερας που επιτρέπει στο γιατρό να συγκολλήσει τους ιστούς του δέρματος  στη νέα τους θέση. Για την ανόρθωση χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές συγκόλλησης, οι οποίες στερεώνουν τους ιστούς πάνω στο οστό. Μια από αυτές είναι τα εμφυτεύματα endotine, τα οποία τοποθετούνται στο οστό και απορροφώνται σταδιακά από τον οργανισμό, ενώ μετά από 6-9 μήνες έχουν αφομοιωθεί πλήρως. Μια άλλη τεχνική αφορά σε ένα ειδικό υλικό που λειτουργεί σαν κόλλα και σταθεροποιεί τους ιστούς σε μεγάλο εύρος και με πολύ καλά αποτελέσματα.

Μετά το χειρουργείο

  • Ο ασθενής μπορεί να πάει σπίτι του την ίδια μέρα.
  • Τα ράμματα αφαιρούνται σε 12-14 ημέρες.
  • Μώλωπες ή πρηξίματα εάν υπάρξουν, εξαφανίζονται εντελώς μετά από περίπου τρεις εβδομάδες.
  • Τους πρώτους μήνες η ασθενής θα πρέπει να είναι προσεκτική με την έντονη σωματική άσκηση.

Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Από την πρώτη κιόλας μέρα, η ασθενής είναι σε θέση να κυκλοφορεί. Ωστόσο, για να επιστρέψει στις υποχρεώσεις της και να αισθάνεται άνετα, θα χρειαστεί σχεδόν μία εβδομάδα.

Επιπλοκές

Οι επιπλοκές σε αυτή την επέμβαση είναι εξαιρετικά σπάνιες και εκμηδενίζονται με την επιλογή ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού.

Μπορεί να αφορούν σε πάρεση του μετωπιαίου κλάδου του προσωπικού νεύρου ή διαταραχές της αισθητικότητας του δέρματος της περιοχής, που βελτιώνονται όμως σε χρονικό διάστημα από μερικές εβδομάδες έως έξι μήνες.

Διάρκεια Αποτελέσματος

Μετά την επέμβαση το πρόσωπο δείχνει ανανεωμένο για αρκετά χρόνια, χωρίς όμως να σημαίνει ότι μπορεί να σταματήσει το βιολογικό μας ρολόι.

Γνωρίζατε ότι...

  • Με το μετωπιαίο lifting, μπορεί να ανασηκωθούν τα φρύδια, ενώ μπορεί να αφαιρεθεί και ο μυς που δημιουργεί τη ρυτίδα στο μεσόφρυο κι έτσι να διορθώσουμε για πάντα το πρόβλημα αυτής της βαθιάς ρυτίδας, κάτι σαν μόνιμο botox.
  • Μπορεί να συνδυαστεί με βλεφαροπλαστική και με ανόρθωση του μέσου προσώπου (mid face lift) αν η χαλάρωση εκτείνεται στην περιοχή των παρειών.