Διόρθωση Ουλών

Διόρθωση Ουλών

Οι ουλές είναι τα ορατά σημάδια τα οποία παραμένουν μετά την επούλωση μιας πληγής. Αποτελούν ένα φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας επούλωσης και εμφανίζεται όταν το δέρμα αναπλάθει τις πληγές που προκλήθηκαν από ατύχημα, χειρουργική επέμβαση ή ασθένεια.

Είναι λογικό, κάποιες ουλές, οι οποίες βρίσκονται σε πιο εμφανή σημεία του προσώπου και του σώματός μας,  να επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία μας, ακόμα και να προκαλούν οργανικές δυσλειτουργίες.

Η εξέλιξή της κάθε ουλής δεν είναι προβλέψιμη και ο χρόνος επούλωσης επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία, το σημείο του σώματος ή προσώπου που εμφανίζεται και κληρονομικούς παράγοντες. Ακόμα και όταν μια πληγή επουλωθεί η ουλή που θα προκύψει μπορεί να επηρεάζει σημαντικά την εμφάνιση του ατόμου. Η ανάπτυξη της πλαστικής χειρουργικής επιτρέπει στις μέρες μας τη διόρθωση των ουλών χρησιμοποιώντας, ανάλογα την περίπτωση, διαφορετικές μεθόδους.

Στο ιατρείο μας γίνεται εξατομικευμένη θεραπεία ακολουθώντας διάφορετικές ή ακόμα και συνδυαστικές μεθόδους προκειμένου να επιτύχουμε το καλύτερο αισθητικά δυνατό αποτέλεσμα.

Ανάλογα το μέγεθος και τον τύπο της ουλής μπορούν να εφαρμοστούν διάφοροι μέθοδοι όπως:

  • Τοπικές εφαρμογές φαρμακευτικών σκευασμάτων
  • Χρήση εξειδικευμένων Laser
  • Χειρουργικές επεμβάσεις (Z- πλαστική, W-πλαστική, κλπ)

Στόχος της χειρουργικής επέμβασης για τη διόρθωση μιας ουλής αποτελεί η βελτίωση της όψης της, η σμίκρυνσή της ή η αλλαγή της πορείας της έτσι ώστε να είναι πιο αρμονική σε σχέση με τον τόνο και την υφή του υπόλοιπου δέρματος της περιοχής.

Η βελτίωση των ουλών μπορεί να σας προσφέρει ένα αισθητικά πολύ όμορφο αποτέλεσμα, μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρίσκεστε και να ενισχύσει τη χαμένη αυτοπεποίθησή σας.