Λιπογλυπτική για άνδρες

Λιπογλυπτική για άνδρες
Συνήθης ηλικία υποψηφίου

18-60 ετών


Χρόνος παραμονής στο νοσοκομείο

1 ημέρα


Διάρκεια χειρουργικής επέμβασης

2-4 ώρες


Συνήθης χρόνος επιστροφής στις δραστηριότητές μας

2-7 ημέρες


Εισαγωγή

Σε προβλήματα αναφορικά με τη εμφάνιση του σώματος η λιπογλυπτική κατέχει την πρώτη θέση και στους άνδρες καθότι υπόσχεται να σμιλεύσει το σώμα στο σχήμα που επιθυμούμε χαρίζοντάς του ταυτόχρονα καλύτερη όψη, αφού η συγκεκριμένη τεχνική βοηθάει σημαντικά και στη σύσφιξη του δέρματος.

Έχει σχεδιαστεί με σκοπό τη μόνιμη αφαίρεση του ανεπιθύμητου λίπους από μεμονωμένες περιοχές  του σώματος που δεν ανταποκρίνονται στην δίαιτα και την άσκηση.

Στους άνδρες αυτές οι περιοχές εντοπίζονται κυρίως γύρω από τη μέση – το γνωστό σωσίβιο –  αλλά καμιά φορά και στο έσω μέρος των μηρών και σίγουρα στην περιοχή κάτω από το πηγούνι και το λαιμό (προγούλι).

Η λιπογλυπτική θεωρείται ως η εξέλιξη της λιποαναρρόφησης. Η μέθοδος αυτή, δίνει τη δυνατότητα να μας απαλλάξει από το τοπικό πάχος, αλλά παράλληλα  να σχηματίσει ένα πιο αρμονικό σώμα και να προσφέρει μια πιο νεανική φόρμα, αφού βελτιώνει ακόμη και την ποιότητα του δέρματος τοπικά.

Με βάση τις ανάγκες κάθε άνδρα και σε συνεργασία με τον πλαστικό χειρουργό σχεδιάζονται τα σημεία της επέμβασης με στόχο την εξασφάλιση ενός πιο καλλίγραμμου και αθλητικού σώματος.

Τεχνική

Για την πραγματοποίηση της επέμβασης, ανάλογα και με τον αριθμό των περιοχών στο σώμα που θα επέμβουμε, μπορεί να γίνει τοπική αναισθησία ή αισθητική επισκληρίδιος.

Μέσα από πολύ μικρές οπές εισέρχονται ειδικές λεπτές κάνουλες που αφαιρούν το λίπος. Συνήθως, στην υπό θεραπεία περιοχή προηγείται η έγχυση ενός αλατούχου διαλύματος με τοπικό αναισθητικό και επινεφρίνη που επιτρέπει την πιο απαλή κίνηση της κάνουλας, διευκολύνοντας έτσι την απομάκρυνση του λίπους.

Οι λεπτές αυτές κάνουλες χρησιμοποιούνται ως «εργαλεία γλυπτικής» όπου ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να επέμβει τόσο στον λιπώδη ιστό, ο οποίος ευθύνεται για το τοπικό πάχος, όσο και σε σημεία ακριβώς κάτω από το δέρμα, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο την επαναφορά και τη σύσφιγξη του δέρματος στις περιοχές της επέμβασης.

Μετά το χειρουργείο

  • Τις πρώτες ημέρες εμφανίζεται μια ήπια ενόχληση, ενώ για τις 2-3 πρώτες ημέρες θα πρέπει να αποφεύγονται η πολύωρη ορθοστασία και το πολύ περπάτημα.
  • Στα σημεία της επέμβασης εμφανίζονται κάποιοι μώλωπες που εξαφανίζονται σε διάστημα 2 – 3 εβδομάδων. Σε ένα μήνα περίπου εξαφανίζονται και οι τομές.
  • Χορηγείται αντιβίωση για 3 – 4 ημέρες και παυσίπονα από το στόμα.
  • Για 2 –  6 εβδομάδες, ανάλογα το σημείο του σώματος που έχει εφαρμοστεί η λιπογλυπτική, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ένας ειδικός κορσές πρωί – βράδυ.

Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Αν η επέμβαση είναι πολύ μικρής έκτασης, ένα Σαββατοκύριακο αρκεί ώστε να επιστρέψετε κανονικά στις δραστηριότητές σας τη Δευτέρα. Σε μεγαλύτερες εφαρμογές απαιτείται συνήθως έως και μία εβδομάδα αποχή από τις υποχρεώσεις και ξεκούραση στο σπίτι.

Σε ένα με δύο μήνες περίπου, κανένα ίχνος δεν θα μαρτυρά την επέμβαση.

Επιπλοκές

Οι πιθανές επιπλοκές αυτής της τεχνικής είναι σπάνιες και περιλαμβάνουν πιθανές μικροασυμμετρίες στις υπό θεραπεία περιοχές που πολύ εύκολα μπορεί να διορθωθούν. Βέβαια απαραίτητο είναι, για την ασφάλειά σας η επέμβαση να γίνει από Πλαστικό Χειρουργό, με τη συνεργασία αναισθησιολόγου σε οργανωμένη κλινική.

Διάρκεια Αποτελέσματος

Επειδή με την επέμβαση καταστρέφεται μέρος λιποκυττάρων, ενώ στη δίαιτα απλά μειώνεται ο όγκος τους, τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως μόνιμα. Σε περίπτωση που πάρετε κιλά μετά από τέτοια επέμβαση, θα παχύνετε σίγουρα σε όλο σας το σώμα, αλλά στα σημεία που έχετε κάνει λιπογλυπτική δεν θα αντιμετωπίσετε σοβαρό πρόβλημα ή τουλάχιστον όχι αυτό που αντιμετωπίζατε πριν από την επέμβαση.

Γνωρίζατε ότι...

  • Η ποιότητα του δέρματος έχει μεγάλη σημασία για το τελικό αποτέλεσμα. Άτομα με καλή ελαστικότητα και τόνο στο δέρμα τους χωρίς γενετική προδιάθεση χαλάρωσης έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Η λιπογλυπτική βοηθά στην διέγερση του δέρματος, ώστε να επιτυγχάνεται η σύσφιξή του και η επαναφορά του στην καινούρια θέση μετά την επέμβαση σε μεγάλο βαθμό χωρίς να «κρεμάει».