Θεραπείες για την τριχόπτωση

Θεραπείες για την τριχόπτωση

Σε αρχικά στάδια της τριχόπτωσης μπορούν να ακολουθηθούν διάφορες μη επεμβατικές θεραπείες με σκευάσματα ή με εξειδικευμένα μηχανήματα. Στόχος αυτών των θεραπειών είναι να επιβραδύνουν την απώλεια της τριχοφυΐας ενισχύοντας τα τριχοθυλάκια.

Λοσιόν και σαμπουάν: Εξειδικευμένα προϊόντα που εφαρμόζοντάς τα στο τριχωτό της κεφαλής ενισχύουμε την θρέψη της τρίχας βελτιώνοντας την αιμάτωση στα τριχοθυλάκια και επιτυγχάνοντας την απομάκρυνση τοξικών ουσιών που παράγονται εκεί. Αυτό οδηγεί στην ελάττωση της τριχόπτωσης σε σημαντικό βαθμό.

Μηχανήματα πολωμένου φωτός: Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει το ειδικό μηχάνημα ανά δέκα λεπτά διεισδύοντας το πολωμένο φως στο βάθος του χορίου (το εσωτερικό στρώμα δέρματος που βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα) με σκοπό να ενισχύσει το εσωτερικό τοίχωμα των τριχοειδών αγγείων του τριχοθυλακίου που μεταφέρουν τα θρεπτικά συστατικά στην τρίχα.

Η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη και γίνεται στο ιατρείο. Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται 2-3 φορές την εβδομάδα ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

Ενέσιμες θεραπείες: Με τη χρήση μικρών ενέσεων και ειδικών rollers μεταφέρονται βιταμίνες στην ελλειμματική περιοχή τριχοφυΐας εντελώς ανώδυνα προκειμένου να βελτιωθεί η αιμάτωση της περιοχής και να επιβραδυνθεί η τριχόπτωση.