Ανδρικό Face lift

Ανδρικό Face lift
Συνήθης ηλικία υποψηφίου

45-65 ετών


Χρόνος παραμονής στο νοσοκομείο

1-2 ημέρες


Διάρκεια χειρουργικής επέμβασης

2-4 ώρες


Συνήθης χρόνος επιστροφής στις δραστηριότητές μας

7-10 ημέρες


Εισαγωγή

Το Face lift ή Ρυτιδοπλαστική προσώπου είναι η επέμβαση που δίνει μια πιο νεανική εμφάνιση στο πρόσωπο και το λαιμό, απομακρύνοντας τη χαλάρωση του δέρματος και τις βαθιές ρυτίδες.

Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα του προσώπου αρχίζει να ‘‘ζαρώνει’’ και να ‘‘κρεμάει’’ χάνοντας τη νεανικότητά του. Με το face lifting βελτιώνουμε τόσο τη συνολική εμφάνιση του προσώπου, όσο και την περιοχή του λαιμού διορθώνοντας το περίγραμμα και το προφίλ.

Η κατάλληλη ηλικία για να γίνει η επέμβαση είναι εκείνη που το πρόσωπο αρχίζει να χαλαρώνει, το δέρμα χάνει την σπαργή του και οι ρυτίδες αρχίζουν να βαθαίνουν, συνήθως περίπου στα πενήντα.

Τεχνική

Ανάλογα τις ανάγκες του κάθε προσώπου και τα επιμέρους προβλήματα ανά περιοχή του προσώπου (facial analysis) επιλέγεται σε συνεργασία με τον πλαστικό χειρουργό η κατάλληλη τεχνική που θα προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να εφαρμοστεί συνδυασμός τεχνικών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες ενός προσώπου στην ολότητά τους.

Οι ιδιαιτερότητες στην ρυτιδοπλαστική σε σχέση με το γυναικείο πληθυσμό αφορούν το γεγονός ότι στους άνδρες υπάρχουν γένια για τα οποία πρέπει να ληφθεί η σωστή μέριμνα,  ώστε με την ανόρθωση του προσώπου να παραμείνουν στη σωστή θέση σε σχέση με την περιοχή των αυτιών. Επίσης χρειάζεται ιδιαίτερη ικανότητα- πολλές φορές λόγω έλλειψης τριχοφυΐας  στην περιοχή των κροτάφων- ώστε οι ουλές που προκύπτουν από την επέμβαση να τοποθετηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι ορατές ιδιαίτερα για τους πρώτους μήνες σχετικά με την επούλωσή τους.

Τα είδη των επεμβάσεων:

Κλασικό Face Lifting

ΜACS-lift (Minimal Access Cranial Suspension Lift)

Mid-Face Lift

Μετά το χειρουργείο

  • Τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση πρέπει να μένουμε ήρεμοι στο σπίτι, ενυδατώνοντας το πρόσωπο με ειδικά φαρμακευτικά προϊόντα, τρώγοντας μαλακές τροφές, κάνοντας ελαφρύ μασάζ με κινήσεις προς τα πάνω και να μην σηκώνουμε βάρη.
  • Θα υπάρχουν εκχυμώσεις και πρήξιμο που θα κρατήσουν για αρκετές ημέρες. Ο πόνος είναι συνήθως ελάχιστος και ελέγχεται εύκολα με παυσίπονα από το στόμα (θα πρέπει να αποφεύγεται η ασπιρίνη).
  • Τα ράμματα θα αφαιρεθούν σταδιακά μέσα σε δύο εβδομάδες για την ελαχιστοποίηση των ουλών.

Επιπλοκές

Η επιλογή ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες επιπλοκών. Πιθανά συμβάματα περιλαμβάνουν μούδιασμα στο δέρμα πίσω από το αυτί, προσωρινές δυσχρωμίες γύρω από τις τομές, οίδημα σε κάποιους από τους κλάδους του προσωπικού νεύρου και παροδικό επηρεασμό της λειτουργίας του. Όλα τα παραπάνω υποχωρούν σταδιακά και επανέρχονται πλήρως.

Διάρκεια Αποτελέσματος

Τα αποτελέσματα των σύγχρονων αυτών τεχνικών διαρκούν 10 με 15 χρόνια ανάλογα βέβαια και με την ποιότητα του δέρματος, τον βαθμό εκφραστικότητας του ατόμου και τον τρόπο ζωής του.