Θεραπεία Λιπαρότητας

Θεραπεία Λιπαρότητας

Εισαγωγή

Το δέρμα μας καθημερινά ταλαιπωρείται από το καυσαέριο, τη σκόνη  και τους ρύπους που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα να δείχνει θαμπό, ταλαιπωρημένο, με ανοικτούς πόρους , μαύρα στίγματα και τραχιά υφή.

Όταν συνυπάρχει και υπερέκκριση σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες το δέρμα γυαλίζει, δημιουργούνται διάσπαρτες βλάβες (σπυράκια) και ακμή.

Η θεραπεία λιπαρότητας είναι ένας βαθύς καθαρισμός προσώπου κατά τον οποίο απομακρύνονται  οι ρύποι και το σμήγμα, με τη βοήθεια εξειδικευμένων καλλυντικών προϊόντων και μηχανημάτων αισθητικής. Ένας από τους κύριους σκοπούς αυτής της θεραπείας είναι η μείωση της γυαλάδας, χωρίς να αφαιρούνται πολλά από τα φυσικά ενυδατικά στοιχεία του δέρματος, τα οποία αυξάνουν την περιεκτικότητα του δέρματος σε νερό.

Τρόπος και περιοχές εφαρμογής

Η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε σημεία  που εντοπίζεται η υπερέκκριση σμήγματος, όπως στο πρόσωπο, τη  πλάτη και το ντεκολτέ.

Αρχικά, γίνεται η απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ με ειδικά προϊόντα, ώστε να προχωρήσουμε  σε ένα peeling  προσώπου με ένζυμα φρούτων,  που λόγω της απολεπιστικής τους δράσης απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα βοηθούν στη διάνοιξη των φραγμένων πόρων  για την καλύτερη εξαγωγή του σμήγματος  και διείσδυση των μετέπειτα καλλυντικών προϊόντων.

Κατόπιν, με τη βοήθεια του ατμού από ειδικό μηχάνημα (vaper), προβαίνουμε στη διάνοιξη των πόρων και με απαλές πιέσεις απομακρύνουμε το σμήγμα.
Όταν τελειώσει αυτή η διαδικασία γίνεται  αντιβακτηριδιακή προστασία στο πρόσωπο με την βοήθεια των υψισύχνων ρευμάτων.

Στο τελευταίο στάδιο της θεραπείας,  χρησιμοποιούμε μια μάσκα κατάλληλη για τον κάθε τύπο δέρματος, καθώς και  μια επουλωτική, αντισηπτική και καλμαντική κρέμα.

Μετά τη θεραπεία

  • Αποφύγετε τη σωματική άσκηση για 24 ώρες καθώς, ο ιδρώτας και οι ρύποι από την άθληση θα μολύνουν και θα ερεθίσουν το δέρμα σας.
  • Δεν θα πρέπει να βαφτείτε για 24-48 ώρες.
  • Δεν πρέπει να εκτεθείτε στον ήλιο ή σε θεραπείες με laser για 24-48 ώρες.
  • Δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με οξέα φρούτων για 3 ημέρες.

Διάρκεια Αποτελέσματος

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την επόμενη κιόλας ημέρα, αφού υποχωρήσει η ήπια ερυθρότητα που δημιουργείται από τη διαδικασία της εξαγωγής σμήγματος.

Το δέρμα είναι πιο καθαρό και λαμπερό, ακτινοβολώντας υγεία.

Για να διατηρηθεί περισσότερο το αποτέλεσμα, κάθε βράδυ θα πρέπει να απομακρύνετε το μακιγιάζ σας,  να χρησιμοποιείτε ενυδατική και αντηλιακή κρέμα, καθώς και ένα ήπιο peeling και μια καθαριστική μάσκα μια φορά την εβδομάδα ανάλογα  με τον τύπο του δέρματος σας.

Εφαρμογές-Συνεδρίες

Η θεραπεία διαρκεί περίπου 2 ώρες, ενώ ο αριθμός εφαρμογών εξαρτάται από το πρόβλημα κάθε δέρματος.

Για παράδειγμα, εάν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα λιπαρότητας λόγω υπερέκκρισης σμήγματος,  καλό θα ήταν να κάνουμε 3 συνεδρίες μια φορά το μήνα και για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα να γίνεται επανάληψη μια φορά το εξάμηνο.

Εάν έχουμε κανονικό δέρμα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα λιπαρότητας είναι ιδανικό η θεραπεία να γίνεται μια φορά το εξάμηνο.